23 de setembre de 2020 23/9/20

Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València

Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València  - (foto 1)
  • La Fallera Major de València té 23 anys i és de la comissió Fernando el Catòlic-Àngel Guimerà

  • La representant infantil pertany a la Falla Zapadores-Vicente Lleó i té 11 anys

MÉS FOTOS
Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València  - (foto 2)
Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València  - (foto 3)
Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València  - (foto 4)
Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València  - (foto 5)
Raquel Alario i Clara Parejo, Falleres Majors 2017 de València  - (foto 6)

Les Falles de 2017 ja tenen representants. Raquel Alario i Clara Parejo són les Fallera Major i Infantil de València respectivament. La jove representant és de la Falla Fernando el Catòlic-Àngel Guimerà i la infantil és de la Falla Zapadores-Vicente Lleó.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ho ha anunciat este dilluns en l'hemicicle de l'Ajuntament i ha felicitat telefònicament a les afortunades. A les set i mitja de la vesprada sonava el telèfon en les cases de Raquel i Clara.

Una crida molt especial no sols per ser l'alcalde qui estava a l'altre costat del telèfon sinó perquè també es dóna la circumstància que enguany les Falles pretenen ser proclamades per la UNESCO Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Raquel Alario, pertanyent al sector La Roqueta-Arrancapins, té 23 anys i estudia un màster en Enginyeria Industrial. "No em podia creure que fóra al meu a qui estaven cridant!", confessava minuts després de rebre l'anunci. Sa casa ha sigut un anar i vindre de familiars, amics, La Cort d'Honor i els mitjans de comunicació.

En una breu entrevista amb elperiodic.com, la des de hui Fallera Major de València ha comentat que aprofitarà les pròximes hores per a assimilar la notícia i preparar-se per a l'acte oficial, ja que este dimarts serà la Proclamació en l'Ajuntament de València.

Un somni complit per a la jove Raquel però també per als seus pares: "Jo crec que no arribem a imaginar-ho”, reconeix sa mare, que relata com la seua filla, durant els seus anys d'Erasmus, es comprava el bitllet d'avió per a tornar en Falles inclús abans del d'anada a Brussel·les.

A casa de de Clara María Parejo l'emoció també es respirava en l'ambient. La jove d'onze anys pertany al sector Quatre Carreres i estudia quint de primària. Abrigada per la seua família i els seus dos germans, la xicoteta rebia emocionada l'esperada crida i a penes podia articular paraula dels mateixos nervis. "Estic molt contenta i vaig a celebrar-ho esta nit amb la meua falla", comentava la Fallera Major Infantil de València.

I és que ha sigut un dia intens per a Clara María i este dimarts ho serà encara més. De fet, bromeja que no creu que vaja demà al col·le perquè ha de preparar moltes coses. Els seus pares també intentaven assimilar la notícia minuts després de l'anunci: "Ara toca disfrutar", relatava son pare.

Este dimarts a la vesprada serà la proclamació oficial a l’hemicicle de l'Ajuntament de València. Un acte que presidiran l'alcalde de València junt amb el regidor de Festes i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.

Cort d’Honor

La cort d’honor de la Fallera Major 2017 estarà integrada per Sara Monsalvatje Pérez (Llorers-Arquitecto Lucini); Beatriz Aspas García (Cuba-Puerto Rico); Carmen Engo Marí (Rubén Darío-Fray Luis Colomer); Carme Llopis Borrego (Na Jordana); Clara Romero Ibernón (Plaza del Pilar); María Pérez Leal (Bolsería-Tros Alt); María Teresa Mocholí Pérez (Salamanca-Conde Altea) y Marta Martínez Gomis (Isabel la Católica-Cirilo Amorós); Patricia Navarro Pla (General Asensio-Marqués de Solferit); Paula Ortiz Rubio (Plaza del Doctor Collado); Raquel Montero Marqués (Rosario-Plaza Calbuig) i Rebeca Gómez Pastor (Poetas Anónimos-Real de Gandia).

Respecte a la Cort Infantil, estará formada por Ariadna García García (Doctor Sanchis Bergón); Marina Gozálvez Piquer (Ramón de Rocafull); Mar Ortega Sancho (Almirante Cadarso); Sonia Palomera Ibáñez (Lo Rat Penat); Natalia Calvo Gómez (Plaza del Mercado Central); Rebeca Sánchez Agüero (Rosario-Plaza Calabuig) y Yaiza Delgado Tomás (Aras de Alpuente); Marina Cutillas Villaverde (Tomasos); Nuria Olivares Robledo (José María Bayarri-Los Isidros); Paloma Ayora Balaguer (Pizarro-Cirilo Amorós); Yaiza Aguilar Lozano (Vicente Sancho Tello) y Claudia Navarro Martín (Pie de la Cruz-D.Juan de Villarrasa).

Falles de València

Falles de ValènciaEntrar en el especial
Pujar