16 de novembre de 2019 16/11/19

El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades

El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades - (foto 1)
  • L'Albufera compta amb la major colònia de Gavina capnegra de la Península Ibèrica

MÉS FOTOS
El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades - (foto 2)
El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades - (foto 3)
El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades - (foto 4)
El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades - (foto 5)

El Racó de l'Olla a l'Albufera és tot un tresor ecològic per a les aus ja que compta amb gairebé 3.000 parelles censades. El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que el Racó de l’Olla és “una de les zones d’especial protecció pel seu alt valor ecològic”. El cens d’aus aquàtiques que realitza personal tècnic especialista del Servei Devesa-Albufera és una de les iniciatives que l’Ajuntament està desenvolupant per conservar i posar en valor el Parc Natural.

La brigada tècnica de Conservació dels Ambients Aquàtics del Servei Devesa-Albufera ha censat 2.891 parelles reproductores d’aus al Racó de l’Olla. Espècies com ara el curroc, el xatrac becllarg, el collverd o la rosseta, són algunes de les que nidifiquen a esta reserva natural. Cal destacar les 510 parelles reproductores de gavina capnegra que són ara per ara la major colònia registrada en la Península.

El vicealcalde de València i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha destacat que el Racó de l’Olla és “una de les zones d’especial protecció perquè és un punt clau de biodiversitat de tot el Parc Natural i per això la cuidem tant”. Campillo ha fet una crida a la població perquè conega “una de les joies de l’Albufera”. “Volem posar en valor tota esta biodiversitat per això l’Ajuntament ha disposat d’itineraris explicatius per poder gaudir i conèixer este patrimoni natural de tots els valencians i valencianes”.

El Racó de l’Olla és el centre d'interpretació del Parc Natural gestionat per la Generalitat. El cens d’aus aquàtiques és una de les actuacions que l’Ajuntament està posant en marxa des del Servei de Devesa-Albufera per la conservació d’este entorn natural. També destaca el condicionament d'un dipòsit d'emmagatzematge estanc per a aigües residuals en el centre de visitants del Racó de l’Olla; la restauració de la Platja del Camí Vell; l'elaboració de panells explicatius; el projecte de restauració de riba en el talús de Les Quadres; la reparació, manteniment i conservació de l'estació meteorològica i SAI del Centre d'Informació; la restauració dels illots de terra; i el manteniment dels vials de servici.

ocultar
El Racó de l’Olla, tresor ecològic per als ocells amb quasi 3.000 parelles censades
Pujar