1 d’octubre de 2020 1/10/20

Els Punts Violeta atenen 310 peticions d’informació i cap incidència greu durant la festa de Sant Joan

Els Punts Violeta atenen 310 peticions d’informació i cap incidència greu durant la festa de Sant Joan - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els Punts Violeta atenen 310 peticions d’informació i cap incidència greu durant la festa de Sant Joan - (foto 2)

  «La violència sexista de vegades es reprodueix en comportaments de brutalitat, com són les violacions o les agressions físiques, però altres vegades s’amaga darrere d’actituds que en el passat passaven desapercebudes o fins i tot podien ser tolerades, però que des de les institucions volem eradicar: assetjament, expressions insultants o comportaments que pretenen causar temor en la víctima. Els Punts Violeta pretenen ser un lloc de suport a les víctimes de qualsevol d’estes agressions», ha expressat l'alcalde de València, Joan Ribó. «Les persones que s'han acostat per a informar-se’n han valorat de forma positiva i imprescindible la labor que realitzen les i els professionals. El nostre objectiu és previndre situacions de masclisme, acompanyar a la víctima si és el cas, i sensibilitzar el conjunt de la ciutadania», ha afegit.

  Durant el dispositiu organitzat per a la festa de Sant Joan, l'Ajuntament va habilitar dos Punts Violeta al llarg del Passeig Marítim, des de les 22.00 fins a les 04.00 hores. Al primer d'ells, al costat del monument «Els Dofins», es van acostar 180 persones (140 dones i 40 homes), mentre que al segon, al costat de les banderes gegants, van acudir 130 persones (105 dones i 25 homes).

  Des del Servici d'Igualtat i Polítiques Inclusives ressalten «l'excel·lent organització, la coordinació i el suport oferit per part dels agents que es trobaven dins del clos disposat». Els Punts Violeta van estar formats per quatre representants de l'Associació CAVAS (Centre d'Assistència a Víctimes d'Agressions Sexuals), com a psicòlogues, educadores i treballadores socials. A més, es van entregar diferents xapes i fullets informatius entre totes les persones que es van acostar a les taules habilitades.

  De la mateixa manera, durant les passades festes de les Falles es van habilitar dos Punts Violeta a l'Estació del Nord i al barri del Carme, a més es van repartir 10.000 xapes i 5.000 fullets informatius. «Els Punts Violeta van funcionar molt bé durant Falles, la qual cosa demostra la consolidació del treball que està realitzant l'Ajuntament en qüestió de prevenció i sensibilització», ha explicat Ribó.

  Pujar