elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig espera que les falles es puguen celebrar al setembre quan hi haja immunització grupal

Puig espera que les falles es puguen celebrar al setembre quan hi haja immunització grupal
  • El president de la Generalitat reconeix que no seran les falles tal com se celebren sempre però així "es tancarà el cercle" després d'un any tan catastròfic

La possible data de celebració de les falles 2020 que està per decidir-se aquesta vesprada està generant una onada de reaccions, tant a favor com en contra. En principi, l'objectiu és que es celebren al setembre i així s'espera acordar en la reunió entre Ajuntament i Conselleria de Sanitat i és una data que dóna suport al president de la Generalitat.

Ximo Puig ha confirmat aquest dilluns al matí que s'espera que al setembre el 70% de la població estiga vacunada: "Tot està pensat perquè al setembre la immunització grupal siga possible i que les falla es puguin celebrar però no com les coneixíem" .

Serien unes festes diferents, reconeix el president, però permetran, almenys, "tancar el cercle de les falles del 20 després d'aquesta situació tan catastròfica". El president ha aclarit que gen aquesta reunió es va a abordar les condicions en què es poden celebrar no només les falles sinó altres festes de caràcter patronal i local: "Sempre caldrà fer-ho sota criteris que garantixquen la seguretat, la pandèmia encara està ací ".

El president ha insistit que la Comunitat viu un moment "extraordinàriament positiu" i posa com a exemple que des d'agost no hi havia tan pocs hospitalitzats, 200 en tota la Comunitat Valenciana: "Encara hem de ser prudents i garantir que transitem cap a la normalitat".

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, després de saltar la data de celebració aquest diumenge a la nit, anunciava la convocatòria d'una Assemblea General Extraordinària per al dimecres 12 de maig. "Després de les informacions aparegudes a premsa, li he demanat a la Secretaria General que demà convoque una Assemblea General Extraordinària per a aquest dimecres amb un únic punt de l'ordre del dia: Debat i votació sobre les dates de celebració de les falles 2021. Les dates de les Falles en aquesta situació tan extraordinària les ha de ratificar el món faller i ningú més ", ha dit.

En les properes hores es coneixeran més informacions després de la reunió entre Ajuntament i Sanitat.

Pujar