elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE proposa una València "policèntrica" ​​i que atrega inversions privades

El PSPV-PSOE proposa una València "policèntrica" ​​i que atrega inversions privades
  • La vicealcaldessa Sandra Gómez ha presentat les línies generals dels pressupostos municipals per a 2022 que passen per la recuperació social i econòmica post covid

MÉS FOTOS
El PSPV-PSOE proposa una València "policèntrica" ​​i que atrega inversions privades - (foto 2)

Aconseguir una València policèntrica on tots els barris siguen igual d'importants, atraure empreses que creen ocupació a la ciutat, millorar la seguretat dels barris amb 700 policies més, ajudar els joves a accedir a l'habitatge amb ajudes al lloguer, augmentar el 30 % de l'IBI als grans tenedors d'habitatges, o ajudar a les sales de cinema. Són alguns dels objectius del PSOE a la ciutat de València per a la nova era post covid.

Aquest dijous ha tingut lloc la roda de premsa del grup municipal del PSPV-PSOE a l'Ajuntament de València en el qual la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha explicat quins són els pressupostos de l'any 2022. En la seua compareixença, Gómez ha destacat que València ha sigut una de les ciutats "que ha liderat la responsabilitat en aquesta crisi sanitària", sent la regió amb menor incidència del covid durant un temps i també sent líders en el rescat del sistema econòmic local.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha destacat que la voluntat del partit és seguir abanderant aquestes primeres posicions: "Volem ser líders en la recuperació econòmica i social de València. Necessitem anar a poc a poc passant pàgina d'aquesta crisi sanitària, estem en una fase nova i per això volem seguir liderant el positiu".

I quina és l'estratègia que volen seguir per aconseguir-ho? Gómez ha explicat quins són els eixos i prioritats que plantejaran en els pressupostos de l'any 2022 per a la ciutat de València:

Captació de pressupostos

"Crearem una oficina d'inversions perquè les empreses tinguen una finestra administrativa que els permeta connectar amb València i atraure inversions que porten ocupació", ha explicat Sandra Gómez.

Economia digital

Es va a treballar per consolidar definitivament el hub tecnològic de la Marina d'Empreses a 2022. En aquesta mateixa línia, se seguirà apostant per convertir Vara de Quart en "el primer districte digital". D'aquesta manera, es va a oferir sòl a les grans oportunitats perquè tinguen un lloc on instal·lar-se.

Aquesta última proposta, per cert, té a veure amb la recuperació de la zona, que actualment és un polígon industrial: "Volem que siga un barri on es combine la localització d'oportunitats de negoci però alhora compte amb habitatge, transport públic ... . ".

Habitatge públic per a lloguer

Un altre dels objectius és la reactivació social, que en molts casos passa per l'accés a l'habitatge digne: "Volem un parc de lloguer accessible que done oportunitats als joves. Aquesta ciutat va heretar un parc nul i volem que el 2022 hi haja 200 habitatges públics de lloguer accessible".

En aquesta mateixa línia, es canviaran les condicions d'accés perquè vagen dirigides a persones que ho necessiten: "Pensem que el marc actual està totalment desfasat i desactualitzat".

Fiscalitzar els grans tenedors d'habitatge

Actualment a la ciutat de València podria haver 5.000 habitatges buits. Són els càlculs aproximats (pròximament la Conselleria d'Habitatge tindrà el llistat definitiu actualitzat) i s'estima que hi ha 830 grans tendors d'habitatge, amb sis persones jurídiques que cadascuna disposa de més de 300 habitatges, 26 més que tenen entre 100 i 300 cada una vegada i, com a dada curiosa, una persona física que compta amb més de 300 habitatges.

"Volem gravar als grans tenedors que compten amb més de deu habitatges amb un 30% mes d'IBI, ja tenim tot preparat per aplicar aquest recàrrec", ha explicat la vicealcaldessa. L'objectiu, ha detallat Borja Sanjuán, regidor d'Hisenda, no és recaptar sinó mobilitzar els centenars d'habitatges buits: "L'objectiu és recaptar zero perquè això significarà que totes estan posades en el mercat".

Finançar la rehabilitació d'habitatges

Un altre dels objectius és posar en marxa un pla de regeneració urbana d'habitatges privats: "Anem a sumar-nos a un projecte del Ministeri d'Habitatge i es comptarà amb finançament estatal i municipal per finançar fins a un 80% la rehabilitació d'habitatges que ho necessiten" . Fins i tot el finançament podrà arribar al 100% en el cas barris i col·lectius vulnerables.

Una València policèntrica

Els pressupostos es pretenen enfocar a tots els barris de la ciutat, especialment als més vulnerables: "Volem que tots els barris tinguen els mateixos recursos i mateixes inversions, crear una València policèntrica", ha explicat Gómez, que ha posat exemples d'actuacions previstes com el Orriols, la Malva-rosa, Favara, Patraix, Sant Isidre, Cabanyal ...

Ajudar al sector de cinema

En el pla de la cultura, es vol rebaixar el 60% en l'IBI ales sales de cinema, "que s'han vist mermades i afectades per les restriccions i pels canvis de consum de la societat. Volem que la nostra ciutat tinga sales de cinema perquè el cinema és part de la nostra cultura".

Bonificar la cultura per als joves

Fomentar que els joves consumar els recursos culturals locals. És un altre dels objectius que s'ha inspirat en el bo jove anunciat per Pet Sánchez: "Anem a bonificar un 50% els nostres espais culturals per a joves de 18 a 35 anys".

400 policies locals de barri

Millorar la seguretat dels barris de la ciutat passa per una de les prioritats del grup municipal socialista, ha explicat Gómez i ha anunciat que una de les seues prioritats serà que abans d'acabar la legislatura haja 400 policies més als barris: "A més, amb les oposicions que tenim en marxa en major tindrem 300 policies més ".

De moment, els pressupostos s'han de debatre de manera que les propostes presentades són només objectius que s'hauran de definir més endavant, ha conclòs Gómez.

Pujar