elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs proposa una EMT a 10 minuts de freqüència i gratuïtat per als acompanyants dels xiquets en horari escolar

Cs proposa una EMT a 10 minuts de freqüència i gratuïtat per als acompanyants dels xiquets en horari escolar

  El grup municipal de Ciutadans ha presentat 33 al·legacions al Reglament de transport de l'EMT en les que cosina "la qualitat de servici, el confort dels usuaris, la informació a temps real i facilitar i recolzar al màxim a les persones conductores en la realització del seu treball diari", segons ha indicat el regidor de Cs Narciso Estellés.

  Entre les al·legacions principals presentades per Cs figuren, entre altres, assegurar una EMT amb una freqüència màxima publicada en les seues línies de 10 minuts en dies laborables, excepte estiu i en línies a horari, que serien millorades progressivament, i que en horari escolar de matins i vesprades, s'establisca la gratuïtat d'un acompanyant dels xiquets que pugen a l'autobús.

  Segons Narciso Estellés, a més d'estes al·legacions, "hem fet molt insistència en què les parades estiguen ben emplaçades i lliures d'obstacles urbans per a garantir l'accessibilitat universal. Així mateix, garantir que es maximitza en la ciutat la presència de marquesines, i que s'assegura esta condició amb encara més necessitat que en vials interurbans i en les pedanies de la ciutat. A més, en l'era de la informació és necessari que es maximitzen els sistemes d'informació a l'usuari i als treballadors, tant per a la identificació de parades, itineraris provisionals en cas de desviacions i informació de les incidències del servici a temps real. Per a això, el sistema EMTV jugarà un paper fonamental, llevat que Grezzi ho seguisca utilitzant com 'Telegrezzi' o 'Telecompromís' per a la seua propaganda política".

  En el paquet d'al·legacions de Cs també hi ha al·legacions destinades a "garantir el funcionament correcte dels autobusos quan ixen de cotxeres evitant problemes repetitius que impedixen el confort a bord dels usuaris i generen problemes a les persones conductores".

  Sobre la necessitat de facilitar i recolzar el treball dels conductors, Estellés ha comentat: "Pràcticament la mitat d'al·legacions es dirigixen en este sentit. Els conductors estan sotmesos a pressió respecte a la presa de decisions i amb les nostres al·legacions demanem que es puguen recolzar en els responsables de línia, els inspectors i els agents de la Policia Local en aspectes com l'accés a l'autobús, la presència d'elements que afecten el confort i a l'orde dins de l'autobús o la solució de carrils bus bloquejats per vehicles indegudament parats o estacionats".

  En relació als animals, Estellés ha denunciat la falta de concreció del Reglament: "Tal com està el Reglament, hi ha una gran indefinició respecte a quines espècies d'animals poden pujar o no a l'autobús. Per això, demanem que s'especifique quines espècies i races poden pujar i què es detallen clarament les exclusions. Totes elles, han d'atendre que primer estan les persones que presenten al·lèrgies o problemes de salut".

  Respecte als xiquets, Ciutadans ha incorporat una disposició addicional de manera que es protegisquen els seus drets. "Els menors són molt sensibles als factors del seu entorn i s'ha d'eliminar tota aquella publicitat que incite al joc en qualsevol de les seues modalitats", ha conclòs Estellés.

  Pujar