elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte que uneix a les falles amb el tan estrany com comú síndrome de Noonan

El projecte que uneix a les falles amb el tan estrany com comú síndrome de Noonan
  • Una iniciativa solidària presentada sota el nom ‘Mossegant una llima’. En elperiodic.com parlem amb Anabel, la responsable del projecte

MÉS FOTOS
El projecte que uneix a les falles amb el tan estrany com comú síndrome de Noonan - (foto 2)

Anabel Esparza, és la fallera major de la Falla Alberic i l'encarregada d'impulsar el projecte “mossegant una llima”, el qual té per objectiu destinar 2.000 euros a l'Associació Síndrome de Noonan C.V, ja que les persones que pateixen aquesta estranya malaltia necessiten ajuda per a aconseguir investigació, divulgació i ajuda econòmica en les seues teràpies.

Tot va sorgir perquè Anabel viu molt de prop aquesta malaltia, la seua germana té la síndrome de Noonan. Per això, molt abans de ser fallera major ja tenia al cap que volia realitzar aquest projecte, el qual després de molta faena i esforç ha pogut impulsar-se amb ajuda de la seua falla, Alberic H. Romeu.

A més, aquesta iniciativa aquesta ajudant a gent que també pateix les conseqüències d'aquesta malaltia al fet que coneguen l'associació. Anabel Esparza, posa l'accent principalment en la necessitat que la gent la conega perquè, tal com compte a elperiodic.com, “és l'única manera que la gent que vivim aquesta síndrome molt de prop puguem donar-nos suport, donar-nos consells i visibilitat a la malaltia. Així ajudarem, a més, a la investigació d'aquesta malaltia i mentre més persones formen part d'aquesta associació la síndrome serà més conegut i normalitzat”.

Un lema molt curiós

 El “Challenge mossegant una llima “ és el lema triat per a aquest projecte. Aquest segons ens explica la seua creadora, Anabel va sorgir perquè aquest fruit és molt amarg, com aquesta malaltia. No obstant això, estableix que “en el cas que la vida te de una llimera sencera has d'aprendre a fer llimonada amb tots ells, aconseguint esprémer al màxim cada moment i fent que la qualitat de vida d'aquestes persones millore considerablement”.

Anabel Esparza destaca també que han d'haver-hi més actes destinats a donar visibilitat a malalties d'aquest tipus, moltes de les quals són desconegudes per a la gent però desgraciadament pateixen moltes persones al nostre país.

 El “challenge mossegant una llima” ha recaptat ja 229 euros dels 2.000 que té com a objectiu aconseguir en 218 dies.

 

Pujar