24 de maig de 2020 24/5/20

El "Programa Activitat Física i Salut" de la Fundació Esportiva Municipal serà premiat per la Generalitat

El "Programa Activitat Física i Salut" de la Fundació Esportiva Municipal serà premiat per la Generalitat - (foto 1)
  • La iniciativa de l'Ajuntament de València, creada en 2016, serà reconeguda com a “bona pràctica al sistema valencià de salut”

El pròxim 10 de març, a les 12.00 hores en la sala d'actes de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions, la Fundació Esportiva Municipal de València serà reconeguda per la Generalitat Valenciana pel seu ‘Programa Activitat Física i Salut’. Un projecte que va sorgir en 2016 com una iniciativa de l'Ajuntament de València, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, i que serà premiat per la seUa “bona pràctica en el sistema valencià de salut”.

Des de la seua creació en 2016, el ‘Programa Activitat Física i Salut’ s'ha desenvolupat en les instal·lacions municipals i en els espais a l'aire lliure de la ciutat de València, amb la coordinació del Centre de Salut Pública i els Centres d'Atenció Primària de la capital del Túria. Els metges i les metgesses dels diferents centres de salut d'Atenció Primària de la ciutat de València poden prescriure amb este programa, a través de l'anomenada “Recepta d'Activitat Física”, un tractament basat “en l'exercici físic dels i les pacients” que és implementat en les instal·lacions públiques municipals per “personal qualificat de la Fundació Esportiva Municipal adequant l'activitat al corresponent tractament”.

L'objectiu final és “la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, millorant els nivells d'activitat física (AF) dels adults i les adultes sedentaris o amb alguna patologia mitjançant una acció coordinada entre els professionals sanitaris d'atenció primària i els de l'activitat física i esportiva”. Per a més informació del programa pots anar a l'enllaç: http://www.fdmvalencia.es/es/programa-actividad-fisica-y-salud-la-practica-deportiva-como-prescripcion-sanitaria/

Pujar