20 d’octubre de 2020 20/10/20

El professor Martínez Tur, nou president de l’Associació Internacional de Psicologia Aplicada

    El catedràtic de la Universitat de València Vicente Martínez Tur  ha sigut elegit president electe de la International Association of Applied Psychology (Divisió 1), una associació científica que compleix en 2020 cent anys d’història i que agrupa investigadors i professionals de la psicologia aplicada de tot el món, amb una gran reputació internacional.

    El professor Martínez Tur és membre de IDOCAL (Institut d’Investigació de Psicologia dels RH, Desenvolupament Organitzacional i Qualitat de la Vida Laboral) i dirigeix el Màster Erasmus Mundus en Psicologia del Treball, les Organitzacions i els Recursos Humans (València).

    La International Association of Applied Psychology és una associació que tracta de promoure la ciència i la pràctica de la psicologia aplicada, així com facilitar la interacció i la comunicació entre els especialistes de tot el món. Entre els seus objectius està el contribuir a una transició cap a un món millor per a tots i manté col·laboracions amb grans institucions com l’ONU. La relació de l’associació amb Espanya és llarga. Un dels primers congressos de l’Associació havia d’haver-se celebrat al nostre país en 1936, però es va traslladar a París en 1937 per l’alçament franquista i la Guerra Civil. No va ser fins a 1994, ja plenament restaurada la democràcia i amb obertura internacional en l’àmbit científic, quan Espanya va poder acollir un congrés de l’associació.

    Vicente Martínez-Tur ha publicat nombrosos estudis d’investigació en llibres i revistes científiques internacionals. Coordina diversos projectes d’investigació sobre l’impacte dels processos de l’organització i el treball (justícia, clima, treball emocional) en les reaccions externes dels clients (satisfacció, qualitat de vida). El professor Martínez-Tur també està interessat en la investigació de relacions intergrupals. Un dels seus principals contextos d’investigació és el sector de serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual i els processos i intervencions per a millorar la qualitat de vida dels usuaris del servei.

    Pujar