27 de novembre de 2020 27/11/20

La presència del coronavirus en les aigües residuals de València es duplica en una setmana

La presència del coronavirus en les aigües residuals de València es duplica en una setmana - (foto 1)
  • El Pont d'Octubre i la mobilitat durant aquests dies festius podrien estar darrere d'aquest alarmant augment

La regidora de Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha informat que esta setmana ha augmentat la presència de coronavirus en les aigües residuals de les zones de Sant Marcel·lí, l'eix dels carrers del Doctor Manuel Candela i Eduard Boscà i Extramurs. L’edil ho ha explicat en la roda de premsa convocada després de la Comissió Informativa d’Ecologia Urbana i Emergència Climàtica en què ha donat compte d’estes dades.

Valía ha indicat que estes tres zones presenten nivells “molt per damunt de la mitjana” mentre que Campanar, Jesús-Patraix, Malilla, Quatre Carreres, Mestalla i Poblats Marítims estan en nivells “més baixos però també per damunt de la mitjana”. Així mateix, ha precisat que on “menys concentració” s’ha registrat ha sigut al Palmar, Perellonet, Natzaret i Ciutat Vella.

Segons ha indicat, la presència del coronavirus s’ha duplicat respecte a les dades que es van recollir la setmana passada, quan es van registrar 104 milions d’unitats genòmiques per litre mentre que en les mostres recollides ahir apareixen més de 200 milions d’unitats genòmiques per litre. Preguntada sobre si existix alguna relació entre est increment i el pont del 9 d’Octubre , Valía ha indicat que no es pot establir una relació “causa-efecte” però ha afirmat que “determinades fites tenen un impacte en la mobilitat” i és “factible que desencadenen augments significatius”. L'increment és posterior al pont i, per tant, sí que podria haver tingut impacte”, ha assegurat.

Pujar