16 de novembre de 2019 16/11/19

La FPV premiada amb el Mèrit Esportiu de la Ciutat de València

La FPV premiada amb el Mèrit Esportiu de la Ciutat de València - (foto 1)
  • La Federació de Pilota Valenciana (FEDPIVAL) ha rebut el Premi al Mèrit Esportiu 2018 de la Ciutat de València pel seu treball incansable per promoure la integració de les dones al nostre esport

La Federació és un exemple clar d'èxit a la integració real i normalització de les dones a un esport. La pilota, com a esport tradicional i de forma molt semblant a la majoria d'esports, tenia el prejudici de ser un esport eminentment masculí, però gràcies als esforços i campanyes de la FEDPIVAL des dels anys noranta del segle passat hui dia la realitat és totalment diferent i gens envejable a molts altres esports moderns.

La pilota actual és sinònim d'igualtat, hui en dia quasi la meitat dels jugadors/es de modalitats com el raspall són dones. Amb primeres categories de competicions oficials que creen gran expectació mediàtica a publicacions i televisions, a més, de comptar amb el recolzament de grans espònsors.

Són molts els clubs arreu de la Comunitat Valenciana,  i les escoles municipals del Cap i Casal, que hi participen a les competicions dels JECV i destaquen per la seua tasca de promoció femenina des de fa anys. Tant és així, que hi ha jugadores que ja formen part important de la història del nostre esport o són les grans referents a campionats internacionals a dia de hui, tot i la seua joventut.

La junta directiva actual és un reflex d'eixe treball de dècades, amb una composició de vicepresidentes de totes les edats que superen el 50% dels membres.

En l'àmbit internacional la pilota a mà valenciana ha sigut una de les majors impulsores i promotores per a l'ampliació dels campionats mundials i europeus amb categories femenines també, sent la selecció internacional femenina la qui més premis ha rebut de tots els altres combinats internacionals des de l'any 2010.

ocultar
La FPV premiada amb el Mèrit Esportiu de la Ciutat de València
Pujar