5 d’abril de 2020 5/4/20

VOX pregunta al govern de Ximo Puig per què subvenciona a entitats independentistes

VOX pregunta al govern de Ximo Puig per què subvenciona a entitats independentistes - (foto 1)
  • Una de les entitats a les quals es refereix és “Acció Cultural”

  • A més d'un “conflicte d'interessos” suposa un “atemptat contra la llibertat de premsa”, defensen des del partit

MÉS FOTOS
VOX pregunta al govern de Ximo Puig per què subvenciona a entitats independentistes - (foto 2)

El President i portaveu del Grup Parlamentari VOX en les Corts Valencianes, José María Llanos, ha preguntat aquest dijous al President de la Generalitat Valenciana que per què el seu govern dóna subvencions a entitats independentistes com Acció Cultural del País València (ACPV). Entitat, que, segons asseguren des de la formació està “unida amb l'associació catalana i independentista Omnium Cultural”, i considera als colpistes “presos polítics”. Plans lamenta que ni Puig ni el conseller Marzà "han sigut capaços de respondre a la pregunta de Plans i s'han limitat a envoltar la qüestió”.

Comissió d'investigació

D'altra banda, VOX ha donat suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre el conflicte d'interessos del president Puig respecte a la quitació, per part de l'Institut Valencià de Finances (IVF), al grup editorial del qual Puig és accionista, ha informat el grup en un comunicat.

La diputada per València de VOX, Ángeles Criado, ha destacat en la seua intervenció que "tot aquest assumpte és un engany i una burla per a tots els valencians perquè s'està utilitzant diners dels contribuents en benefici del President del Consell, Ximo Puig”.

A més, ha explicat que l'assumpte és “més greu” ja que suposa un “atemptat contra la llibertat de premsa” posat que “des del poder públic s'afavoreix a un grup editorial” que és propietari de tres periòdics, tots ells amb una línia editorial que és “favorable al president”, conclou la diputada.

També, la diputada de Vox, ha establit que s'ha “perdonat un deute de 1,3 milions d'euros”.

Pujar