30 de setembre de 2020 30/9/20

Possible cas de maltractament animal a València

Possible cas de maltractament animal a València  - (foto 1)
  • La Federació de Veïns alerta de l'existència d'un solar ple de gossos, gats, conills i pollastres en condicions "insalubres" i “amuntegats" en este espai sense rebre menjar en dies

MÉS FOTOS
Possible cas de maltractament animal a València  - (foto 2)

Molt prop del centre de València, junt amb la zona de Peris i Valero, viuen gossos, gats, conills i fins a pollastres "amuntegats" i en condicions "insalubres" segons ha denunciat la Federació de Veïns. L'entitat alerta d'este possible cas de maltractament animal que ja ha comprovat la Policia i des de l'Ajuntament de València s'han compromés a estudiar l'assumpte.

Una situació que hauria atret a un gran nombre de rates i que està afectant els veïns de la zona, que han traslladat la situació a la Federació de Veïns: "la Policia ja ha acudit al recinte en alguna ocasió per les denúncies veïnals i ha confiscat els animals, però al poc de temps tornen a aparéixer altres diferents", assegura el el responsable de sanitat de la Federació, Toni Pla.

Els animals estarien malvivint en este solar ple de brutícia, tal com s'aprecia en les imatges, i a més "estan dies sense cap tipus d'atenció ni de menjar".

Un focus d'infecció per a estos animals i per als veïns de la zona, els que han traslladat el problema a la Policia Local i a la Regidoria de Benestar Animal. Segons comenten des de la Federació de Veïns estos s'han compromés a "estudiar el problema i prendre messures".

"Per el bé dels veïns i dels propis animals, esperem que l'Ajuntament prenga les mesures oportunes perquè no es produïsquen este tipus de situacions", explica Pla. El solar està ubicat en una zona darrere de Russafa i molt pròxim a l'Avinguda Peris i Valero.

Pujar