29 de setembre de 2020 29/9/20

El Port de València com a "patrimoni" de tots els valencians

El Port de València com a "patrimoni" de tots els valencians - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Port de València com a "patrimoni" de tots els valencians - (foto 2)
  El Port de València com a "patrimoni" de tots els valencians - (foto 3)

  Sabies que el port de València genera més de 40.000 llocs de treball? És una activitat econòmica de primera magnitud i de fet és el primer port del Mediterrani i el quart de tota Europa.

  Així ho ha posat en relleu el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui s'ha reunit amb el President de l'Autoritat Portuària de València per a conéixer de primera mà l'estat actual del Port de València i les perspectives de creixement per als pròxims anys.

  Durant la seua visita al "martell' del contradic sud del Port, el conseller ha volgut posar en valor el Port com a patrimoni de tots els valencians i per aqueix motiu ha realitzat una crida per a 'traure al Port de València del terreny de la polèmica i els debats estèrils i evitar donar arguments a la competència'.

  I perquè continue sent un referent per a la Comunitat i per a Espanya 'el futur del port ha de passar per tres elements fonamentals com la sostenibilitat, el diàleg amb els veïns i les administracions locals i el creixement compassat amb la ciutat de València' ha assegurat Arcadi España.

  En aqueix sentit el conseller destacat el compromís del port per a 'continuar sent pioners en la sostenibilitat mediambiental i a la recerca de l'autosuficiència energètica'. 'Projectes com la nova subestació elèctrica, l'estudi de viabilitat a través d'energia eòlica i el projecte pilot amb plaques fotovoltaiques són el clar exemple del compromís del Port amb el medi ambient' ha destacat el conseller Arcadi España.

  D'altra banda, el President de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha volgut posar l'accent que 'el Port amb tots els segells de garantia de qualitat mediambiental a nivell europeu i també internacional, a més de superar totes les auditories a les quals se sotmeten anualment per a continuar mantenint aquests segells'.

  El Port de València sempre ha sigut pioner a la recerca de la sostenibilitat mediambiental i per això 'volem anticipar a 2025 els objectius d'equilibri energètic que Europa ens marca per a l'any 2050' ha afirmat Martínez.

  Pujar