24 de setembre de 2020 24/9/20

El port de València acull unes jornades de CCOO centrades en el sindicalisme per a les dones del mar

El port de València acull unes jornades de CCOO centrades en el sindicalisme per a les dones del mar - (foto 1)
  • La segona edició de les jornades “El sindicalisme per a les dones del mar”, estan organitzades pel Sector del Mar de la FSC-CCOO

MÉS FOTOS
El port de València acull unes jornades de CCOO centrades en el sindicalisme per a les dones del mar - (foto 2)

L'Autoritat Portuària de València (APV), acull durant el dia de hui la segona edició de les jornades “El sindicalisme per a les dones del mar”, organitzat pel Sector del Mar de la FSC-CCOO (Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres). La trobada ha començat amb un recorregut per les instal·lacions de l´APV i ha comptat durant la seua obertura amb la participació de Marta Vilallonga, cap de gabinet de Presidència de l´APV; Elena Oliver, cap de RH de l´APV; Carmen López López, secretària de les Dones de FSC-CCOO; i Pepe Pérez, secretari general del Sector Estatal del Mar de FSC-CCOO.

Durant l'obertura, Marta Vilallonga ha donat l'enhorabona per la iniciativa i ha volgut agrair a FSC-CCOO la seua invitació a acollir aquesta segona edició. “En un sector en el qual la presència de la dona és tan baixa, iniciatives com aquesta són vitals”, ha subratllat Vilallonga. “No solament ens donen visibilitat, sinó que ens recorden que, encara que hàgem avançat molt, tenim la responsabilitat de continuar treballant per a materialitzar tantes reivindicacions pendents”. En aquesta línia, Elena Oliver ha subratllat la necessitat de continuar treballant per a erradicar la precarietat laboral i la bretxa salarial en un sector que té encara pendent la incorporació real de la dona: “Exemple d'això és que en l´APV el 20% dels treballadors són dones”.

Les jornades, plantejades per a reforçar el sindicalisme de les dones del mar, estan organitzades en dues taules redones. La primera, centrada en activitats marítimes en l'àmbit públic, en la qual participen Rebeca Álvarez Mohedano, responsable d'Igualtat, Prevenció, Riscos Laborals i Responsabilitat Social de Ports de l'Estat; Soralla Díaz Soldán, policia portuària de l'Autoritat Portuària de Barcelona; Sandra Suárez Martínez, controladora de les Torres de Salvament Marítim d'Algesires; i la secretària general del Sector del Mar de Catalunya i pertanyent a Trànsit Exterior, Trinidad Corulla Martínez.

Per altra banda, la segona taula redona “Diversitat d'activitats marítimes realitzades per dones” comptarà amb la directora gerent de l'Organització de Palangrers Guardeses (ORPAGU), Juana María Parada; Lidia González, patrona de pesca d'altura; la gerent de la Fundació per a la Pesca i el Marisqueig (FUNDAMAR), María Caldeiro; i Amparo Sanramón, estibadora del Port de València.

Pujar