29 d’octubre de 2020 29/10/20

Els polítics valencians se sumen a la concentració del sector agrícola

Els polítics valencians se sumen a la concentració del sector agrícola - (foto 1)
  • Tots coincideixen en la necessitat d'impulsar canvis des de les administracions

Era una concentració pensada perquè el sector agrícola valencià es fera veure i escoltar, però a més dels milers de treballadors que s'han sumat a la convocatòria, els representants dels partits polítics també han volgut fer acte de presència en la *tractorada que aquest divendres ha col·lapsat la ciutat de València.

PSPV, Unides Podemos, PP, Ciutadans i Vox, han comptat amb la seua pròpia pancarta en la qual ja és una manifestació històrica. Tots han coincidit en la necessitat d'impulsar canvis en les administracions i mostrat el seu suport als agricultors que s'estiguen veient afectats per la crisi del sector.

“Ciutadans (Cs) continuarà treballant des de totes les institucions per a donar suport a l'agricultura i la ramaderia perquè és un sector fonamental per a la Comunitat Valenciana” ha apuntat el síndic, Toni Cantó ha lamentat que “els camps s'estan abandonat i els joves estan allunyant-se d'una activitat importantíssima” i ha qualificat de “indignant” que “no puguen rendibilitzar el seu treball”.

Per part seua, el diputat nacional de Compromís, Joan *Baldoví, ha apuntat a durant el dia de hui “els polítics no hauríem de ser els protagonistes, hui hem de ser ací com a ciutadans per a fer costat al sector”. En aquest sentit, ha coincidit amb els organitzadors que les administracions han de “posar-se les piles” i exigir a Europa “que els productes de països tercer complisca els mateixos requisits que la fruita i els productes valencians”.

Des del Partit Popular la seua presidenta, Isabel Bonig, ha afirmat que des del seu partit volen “formar un front comú per a defensar una agricultura en perill”. A més, ha tendit la mà al president de la Generalitat per a fer front a aquest problema: “Si Puig vol salvar l'agricultura valenciana tindrà al PP, però amb serietat, amb rigor i sense demagògies”.

El grup de *Podem en les Corts Valencianes també s'ha sumat a la cita i ho ha fet perquè en paraules de la diputada Beatriz Gascó l'agricultura és “un pilar indiscutible en el món rural, i si volem els nostres pobles vius hem de donar una solució al sector primari”.

“No és una crisi puntual ni conjuntural sinó que es tracta d'una crisi estructural de moltes dècades” ha afirmat per la seua part el diputat socialista David Calvo, qui senyala que, a pesar que en una economia de mercat no es puga fixar preus, “hi ha mesures pal·liatives per a intentar regular-los i evitar pràctiques injustes on es vegen minvats els drets d'agricultors i ramaders”.

Finalment, des de VOX consideren que “per a protegir a l'agricultor espanyol de l'enorme quantitat de producte que ens arriba de tercers països cal regular l'entrada. L'agricultor està discriminat amb els acords comercials”.

Pujar