7 de desembre de 2019 7/12/19

La Policia Local de València realitza 47.000 serveis humanitaris a l'any

La Policia Local de València realitza 47.000 serveis humanitaris a l'any - (foto 1)
  • La majoria han consistit en labors d'auxili i atenció a persones amb problemes de salut, situacions de diversitat funcional i assistència a persones que han patit caigudes o danys en la via pública

MÉS FOTOS
La Policia Local de València realitza 47.000 serveis humanitaris a l'any - (foto 2)
La Policia Local de València realitza 47.000 serveis humanitaris a l'any - (foto 3)
La Policia Local de València realitza 47.000 serveis humanitaris a l'any - (foto 4)

La Policia Local de València ha realitzat prop de 47 000 serveis humanitaris i assistencials al llarg de 2018. Això, suposa una mitjana de 128 actuacions diàries, segons ha assenyalat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que ha destacat, amb motiu de la celebració, en aquestes dates, del Dia Mundial de l'Assistència Humanitària, les accions humanitàries i labors de l'auxili dutes a terme per la Policial Local de València, Bombers i Protecció Civil.

En el cas de la Policia Local de València, del total de casos atesos, la majoria han consistit en labors d'auxili i atenció a persones amb problemes de salut, situacions de diversitat funcional i assistència a persones que han patit caigudes o danys en la via pública. Així mateix, s'ha realitzat una labor essencial d'empara a persones sense sostre o en risc d'exclusió social, col·lectiu de persones per a l'atenció de les quals la Policia Local de València disposa d'una unitat específica. Una altra de les labors a destacar, en aquest sentit, ha sigut la cerca i localització de persones extraviades o desaparegudes a la ciutat. Finalment, dins de les funcions policials, també cal destacar els auxilis realitzats a conductors que requerien ajuda.

“Els serveis de protecció ciutadana a València estan a l'altura de les necessitats d'una societat moderna que, com la nostra, aspira a la igualtat i mira al futur, al mateix temps que són garant de la defensa dels drets socials i les llibertats públiques. La millor forma de garantir la seguretat és mitjançant polítiques dirigides a aconseguir la cohesió social”, ha indicat l'edil Aarón Cano. A més, Cano assegura que vol una Policia Local més pròxima al ciutadà i per a això, es potenciarà el seu paper mediador, d'auxili i ajuda a la ciutadania “especialment dels sectors més vulnerables i per això, més indefensos de la població”.

En relació a la cooperació amb altres estaments, essencials per a realitzar aquestes labors humanitàries, la Policia Local de València, bombers i protecció civil, han treballat de forma coordinada i conjunta amb altres forces i cossos de seguretat, la Creu Roja o el Servei de Sanitat, xifrant-se aquesta col·laboració en quasi 10 000 actuacions. “La nostra prioritat és la ciutadania, garantir la convivència i per a això, és necessària la implicació, a més de les administracions, de la iniciativa social a la qual prestem especial atenció perquè són els qui millor coneixen i més a prop estan dels problemes quotidians dels nostres barris” ha manifestat el regidor.

Així mateix, el regidor s'ha plantejat, entre altres objectius per a aquesta legislatura, augmentar la presència al carrer amb policies que s'involucren més en la vida del barri i la presència del qual genere en el veïnat confiança i tranquil·litat els 365 dies de l'any, així com “una policia pròxima i moderna enfocada a un paper més social, en definitiva, una policia per al segle XXI”, assegura Aarón Cano.

ocultar
La Policia Local de València realitza 47.000 serveis humanitaris a l'any
Pujar