24 de novembre de 2020 24/11/20

Podemos adverteix que el projecte del Parc Central “convertirà espais públics en privats” i que “falta transparència”

Podemos adverteix que el projecte del Parc Central “convertirà espais públics en privats” i que “falta transparència” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Podemos adverteix que el projecte del Parc Central “convertirà espais públics en privats” i que “falta transparència” - (foto 2)

  Un col·lectiu de veïns dels barris d´Arrancapins, Ruzafa, Malilla, En Corts,La Raiosa i la Creu Coberta denuncien el que consideren com a ocultació de l'autèntic pla urbanístic que tanca el projecte del Parc Central. La plataforma denuncia que el projecte del parc convertirà un espai públic en privat.

  Els portaveus de la plataforma veïnal "Salvem el parc Central i els arbres de Bailén" asseguren que del projecte es deriva una construcció de més de vuit mil habitatges entre la primera fase i una segona que inclourà quatre gratacels que superaren 25 altures el que ocasionara un impacte mediambiental desastrós per als barris i que eliminarà gran part dels terrenys del parc.
  Açò suposaria a més la tala d'arbres centenaris que componen un bosc urbà , una de les escasses zones verdes d'aquesta àrea de Valenciana.

  Denuncien que no han trobat resposta en les reiterades sol·licituds de protecció de l'arbrat i també denunciem la falta de transparència sobre el projecte del Parc central que converteix terreny públic en terreny privat en un procés que hipotecarà a la ciutat durant dècades.

  La senadora Pilar Lima ha dit que " estem preocupats pel projecte del Parc Central i com ha evolucionat des del seu projecte inicial cap a un altre objectiu totalment diferent que ens porta fins a èpoques d'edificació excessiva i salvatge que hem d'evitar coste el que coste."

  El diputat en les Corts Valencianes, David Torres, per la seua banda ha indicat que "el parc central és una oportunitat que tenim els veïns de la ciutat de valència de connectar 6 barris, històricament separats per les vies del tren i de construir un pulmó verd en el centre de la ciutat. No entenem que el projecte haja evolucionat de parc a urbanització de luxe i a la construcció de 4 torres i 2 gratacels. En una ciutat amb el 30% dels habitatges desocupats, considerem que la construcció i engegada del PAI en el parc central per a habitatges de luxe, seguiria separant i dividint els barris de la ciutat. Necessitem valorar que model de ciutat volem i per a açò necessitem comptar amb els propis veïns de la ciutat, per a que puguen seguir vivint i gaudint de la mateixa"

  Pujar