5 de desembre de 2020 5/12/20

Podem demana en Corts que se suspenga el pla de la ZAL del Port de València

  El grup parlamentari de Podem ha reclamat en Les Corts Valencianes que se suspenga la tramitació del Pla Especial per al desenvolupament de la Zona d'Activitats logístiques (ZAL) del Port de València a fi d'avaluar altres alternatives.

  El diputat d'aquesta formació, Antonio Montiel, ha indicat que la ubicació de la ZAL en l'Horta de la Punta «va ser un error estratègic que l'ha fet inviable, perquè no és atractiva per a empreses del sector, ni per dimensions de parcel·les ni per preu final». Al seu judici, «és el moment de pensar en altres usos públics. I seria molt important convertir aqueixos sòls en la ròtula de connexió ecològica entre el parc natural del riu Turia i el parc natural de l'Albufera».

  Montiel ha presentat una moció relativa a la revisió i reversió d'actuacions urbanístiques i megaprojectes heretats.

  En aquest sentit, el parlamentari sol·licita també recaptar els informes jurídics que corresponga sobre la viabilitat que, en cas d'inactivitat municipal i amb caràcter subsidiari, la Generalitat puga a través de la Consellería competent, incoar els expedients de caducitat dels programes que pogueren trobar-se paralitzats en el seu inici o el seu desenvolupament.

  Montiel ha explicat que «seria un greu error consentir que, a la calor de la recuperació de dubtoses expectatives immobiliàries, es reactivaren operacions especulatives que van estar dormides els últims 10 anys».

  Així, ha manifestat que «aquesta Comunitat no pot permetre's el luxe de repetir errors del passat apostant de nou per la bambolla de la rajola que va portar a la ruïna i a la desocupació a xicotetes empreses, autònoms i famílies».

  La Generalitat, ha prosseguit, «té el deure assistir als ajuntaments perquè puguen declarar caducades operacions immobiliàries inviables i especulatives o fer-ho amb caracter subsidiari si els ajuntaments no actuan».

  «Ressuscitar megaprojeceos com el Manhattan de Cullera o les operacions lligades al golf a Borriana o Torreblanca, són un pur miratge que solament poden acabar endeutant als ajuntaments i els xicotets propietaris afectats», ha conclòs.

  Pujar