5 de desembre de 2020 5/12/20

Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net”

Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 2)
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 3)
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 4)
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 5)
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 6)
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 7)
  Poble Democràtic concentra, davant l'Ajuntament de Valéncia, a més d'un centenar de persones per a reclamar “un aire net” - (foto 8)

  En el matí d'este dissabte s'han concentrat poc més d'un centenar de persones davant les portes de l'Ajuntament de Valéncia baixe el lema “per un aire net”. Per una ciutat lliure d'emissions, pel dret a la salut i un aire net.

  A la concentració, impulsada per Poble Democràtic, s'han sumat les principals associacions de ciclistes urbans, peatons, usuaris de coches i motos elèctriques aixina com empreses de “sharing”de vehículs elèctrics com l'Associació Valenciana del Vehícul Elèctric (AUVE), CarGreen, Riders Bikes, Ciclistes Urbans de Valéncia i l'Associació Valenciana del Vehícul Elèctric (AVVE).

  A l'inici de la concentració el responsable de mig ambient de Poble Democrátic, David Martínez, s'ha expressat en els següents térmens: “S'ha organisat un verdader debat sobre la movilitat que volem. És un tema de salut, de dignitat, de responsabilitat social. Existix un camí de consens que és este: una ciutat multifuncional i sostenible. Una ciutat adaptada per a tots, una ciutat amable per als peatons, per a les bicis, per als patinets, una ciutat en ‘sharing’ per a motos i coches, una ciutat que reduïxca el tràfic sense perdre la funcionalitat. Puix estos sistemes de movilitat personal reduïxen el tràfic sense que la gent perga funcionalitat en el seu dia a dia. Volem un transport públic de calitat i en el que els vehículs privats siguen elèctrics. ¿Per qué ací no s'enfronten els de les bicis en els de els coches o en els de els patinets, que són els nous? Puix ací està la resposta: és que existix una ciutat real en la que tots convivim i tots estem junts”

  Igualment, Martínez reclamava: “Valéncia és la tercera ciutat d'Espanya. ¿On està els nostres diners per al transport públic i de calitat que sí tenen en Madrit, en Barcelona o en Sevilla?”

  Si be no tot es resumix en reclamacions a l'Estat; des del govern municipal també es poden implementar accions per les que preguntava el responsable de mig ambient de Poble Democràtic: “¿A on estan els punts de càrrega públics en els carrers? No pot ser que la tercera ciutat espanyola no disponga de punts de càrrega públics en els seus carrers. ¿A on està la regulació dels patinets i dels sistemes de ‘sharing’ de vehículs? ¿A on està la conciliació entre totes les formes de movilitat? Si vinc de fòra de la ciutat, ¿per qué no puc deixar el meu coche en un pàrquing gratuït a les afores que tinga una bona conexió en el metro, en l'autobús, en el valenbisi o en un servici de ‘sharing’ de vehículs?”

  La concentració finalisava en una mostra de diferents tipos de vehículs elèctrics i un punt d'informació sobre la movilitat del futur, sostenible, sensible en totes les necessitats de la ciutadania.

   

  Pujar