elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Plàstics en la teulada i desperfectes en el saló daurat: Ciutadans lamenta l'estat de la Llotja de València

Plàstics en la teulada i desperfectes en el saló daurat: Ciutadans lamenta l'estat de la Llotja de València
  • El partit taronja demana que s'òbriga de nou la Torre d'aquest edifici Patrimoni de la Unesco

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha lamentat l'abandó de la Llotja i ha emplaçat a l'alcalde, Joan Ribó, a reobrir la sala de la Torre. “El paviment de la sala de la Torre de la Llotja es va reparar fa després d'anys, però no hem vist que l'espai s'haja obert al públic. De la mateixa manera, també hem detectat noves deficiències com, per exemple, les deficiències en el sostre del saló daurat, o els desperfectes de la teulada del saló columnari, que ara mateix es troben tapats per plàstics”, ha lamentat en respecte.

Així, ha recordat que la Llotja és un edifici declarat com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. “L'Ajuntament de València hauria de tenir més sensibilitat amb aquest immoble, que no està precisament ben cuidat ni compta tampoc amb diners en els pressupostos municipals per a arreglar les deficiències del saló daurat. Un saló que, vull recordar, va utilitzar la delegació de Patrimoni Històric per a presentar el llibre del 25 aniversari de la declaració de la Unesco. La Llotja no és sol ‘postureo’, també cal cuidar-la com es mereix. Per això, demanem a Ribó que faça les gestions necessàries per a iniciar, al més prompte possible, la reparació del sostre”, ha indicat.

“I ja de pas, que òbriga la sala de la Torre, perquè fa tres anys que es va reparar el paviment i, avui dia, els visitants encara no poden gaudir-la”, ha explicat, i ha recordat que la inversió per a aqueixes obres va aconseguir els 50.000 euros. “Des de l'equip de govern sempre tenen una excusa per a no fer els deures. En aquest cas, que l'escala de caragol per la qual s'accedeix no és molt accessible. Però vaja, que no es diferencia massa de la de les Torres de Quart, que resulta que sí que està oberta”, ha continuat Giner sobre aquest tema.

“Pel parlar els plàstics en la teulada del saló columnari, que es van col·locar al maig amb motiu de les fortes pluges i ací segueixen. Més de tres mesos i encara no consta que hagen anat a reparar-ho”, ha denunciat.

Per part seua, la regidora de la formació liberal, Amparo Picó, ha afegit: “Durant l'any passat es va celebrar el 25 aniversari de la Llotja com a Patrimoni de la Humanitat, però no s'ha invertit ni un euro a reparar els danys. Si tot el que aquest govern pot fer per la Llotja és un llibre i unes xarrades, deixa molt a desitjar”, ha conclòs.

Pujar