elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera

La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera
  • Recorda que pots seguir totes les mascletàes que es disparen des de l'Ajuntament en la pàgina web d'elperiodic.com.

MÉS FOTOS
La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera - (foto 2)
La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera - (foto 3)
La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera - (foto 4)
La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera - (foto 5)
La pirotècnia Caballer ensordeix a una plaça d'Ajuntament plena fins a la bandera - (foto 6)

Amb totes les falles ja plantades, tocava la 16 mascletà d'aquest 2019 i de la mà d'uns grans clàssics de les festes en la capital del Túria. I no ha defraudat: a càrrec de l'empresa Pirotècnia Caballer FX Global Foc, milers de persones han gaudit d'una mascletà inoblidable. 


El tret de hui ha sigut similar al de l'any passat, en el qual l'inici i el final han sigut molt potents i amb més d'una sorpresa. La mascletà ha anat de menys a més, ocupant tot el perímetre de la plaça en una equilibrada combinació d'elements tradicionals i presència digital. El terratrémol final ha ensordit als presents amb quatre fases de quinze segon i amb un gran desplegament de color i tro. 


Cal ressaltar que l'empresa que dirigeix María José Bárbara, descendeix de destacats noms de la pirotècnia valenciana, com Josefina Caballer o Miguel Zamorano Caballer. Els seus avantpassats van ser els creadors de la Nit del Foc, l'any 1940. Va ser la signatura encarregada del tret del 8 de març de l'any passat, Dia de la Dona, i amb ella arranca la setmana central dels festejos fallers. 


I per als pròxims dies? Aquest diumenge serà el torn de la Pirotècnia Vulcà, empresa madrilenya, del municipi de Villarejo de Salvanes, fundada en 1987, que ja va participar en les Falles de València fa cinc anys amb gran èxit. La mascletà del dilluns 18 estarà protagonitzada per la Pirotècnia Valenciana, de Llanera de Ranes, una firma dirigida per José Manuel Crespo, històric dels focs artificials, que va dissenyar i va llançar el seu primer tret en la placa de l'Ajuntament compta a penes comptava 17 anys. 


I el colofó de les festes, la mascletà del dia 19, serà a càrrec de la signatura Ricasa, històrica empresa valenciana les arrels de la qual s'afonen en el segle XIX: va ser fundada l'any 1991 de la mà del primer Ricardo Caballer. 


Recorda que pots seguir en directe de dilluns a divendres totes les mascletàes que es disparen des de l'Ajuntament ACÍ.

Pujar