24 de novembre de 2020 24/11/20

Pilar Soriano anuncia l’inici de les obres en 15 projectes diferents de parcs i jardins

Pilar Soriano anuncia l’inici de les obres en 15 projectes diferents de parcs i jardins - (foto 1)

  La regidora delegada de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha anunciat l'inici d'una quinzena de projectes de zones verdes de la nostra ciutat. La majoria d'estes actuacions començaran durant la primera quinzena del mes de setembre, mentre que l'obra amb més pressupost, la del nou jardí de l'Ermita de Sant Jerònim del barri dels Orriols, s'estima que podrà començar a finals del pròxim mes.

  "Una vegada finalitzats els tràmits administratius previs a l'inici de qualsevol obra d'este tipus podem anunciar que els projectes d'una quinzena de parcs i jardins de la nostra ciutat començaran a cobrar vida en les pròximes setmanes", ha anunciat Soriano. "Tenim un compromís amb les zones verdes de la nostra ciutat que va més enllà del nou model de jardineria que estem implementant. Ja són una realitat intervencions històriques com la rehabilitació integral del Parc de Benicalap o el condicionament dut a terme al Parc de l'Oest. Ara, entre agost i setembre, començarem a donar forma a nous projectes que redundaran en unes zones verdes millors per donar servici als veïns i veïnes de la ciutat", ha afirmat.

  A la remodelació de la zona d'esplai per a gossos al Centre Cultural i Esportiu d'Abastos, conclosa la setmana passada, se sumarà en breu el condicionament de la zona de jocs infantils al jardí de Rafael Lapesa Melgar, al barri de Camí Real. A més, és imminent l'inici de les obres de conservació del jardí de Miguel Adlert Noguerol, al barri de La Llum; la instal·lació de tanques i fonts al de Comte de Parcent, al barri del Mercat, i el condicionament de jocs infantils al parc de la Plaça d'Holanda, a la Creu Coberta. Estes intervencions sumen un pressupost total de més de 222.000 euros.

  Soriano també ha anunciat que durant la primera quinzena de setembre s'iniciaran les obres d'un nou jardí a Benimàmet (Miniaturista Meseguer), la remodelació de quatre jardins en Aiora (Asensio Magraner), Mont-olivet (Sapadors – Pepita Samper), la Font de Sant Lluís (Plaça de l'Església) i Sant Llorenç (Esteban Dolz del Castellar); la segona fase d'ampliació del jardí de Borbotó (Joan Baptiste Pastor), la intervenció en les zones de jocs infantils en Benifaraig (Plaça Greco) , Mestalla (Plaça Bèlgica) i la remodelació de la zona de jocs infantils i la zona d'esplai per a gossos en la Creu del Grau (Carolina Álvarez). Estes actuacions abasten un pressupost total de més de 505.000 euros.

  D'una altra banda, la regidora ha destacat que al mes de setembre es preveu també l'inici de les obres del nou jardí de l'Ermita de Sant Jerònim dels Orriols, amb un pressupost de 377.715,02 euros. També en setembre s'estima que començarà la intervenció en la zona de jocs del carrer de la Guàrdia Civil, en Benimaclet, amb un cost final de més de 83.000 euros.

  Per últim, Soriano ha explicat que per al darrer trimestre de l'any també hi ha previst que s'enceten les obres de tres inversions pendents: la dels horts urbans al Parc de la Rambleta, la remodelació del jardí de Joaquín Dualde a Marxalenes i la remodelació també del jardí de Ramón de Castro al barri de Patraix. En estes tres actuacions s'invertiran més de 441.000 euros en total.

  Pujar