elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els permisos d'ampliació de terrasses podrien suprimir amb les noves mesures

Els permisos d'ampliació de terrasses podrien suprimir amb les noves mesures
  • En el cas de València, hi ha 610 locals que han pogut augmentar la seua terrassa durant la pandèmia

Des que va començar la pandèmia l'Ajuntament de València ha concedit 650 llicències de noves terrasses i l'ampliació de 610 ja existents. El consistori va acordar amb les associacions d'hostalers ampliar l'espai destinat a l'ús de terrasses d'acord amb les restriccions de distància de seguretat i aforament, cosa que va beneficiar a un sector tan durament colpejat per les mesures per lluitar contra la pandèmia.

Però aquestes ampliacions podrien decaure en dues setmanes si decauen també les restriccions vigents a la Comunitat Valenciana i que afecten els aforaments en bars i restaurants. La regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, ha explicat que aquestes ampliacions es van concedir perquè no perderen taules al reduir l'aforament i ampliar l'espai entre elles i que en dues setmanes, quan es coneguen les noves restriccions, s'haurà d'estudiar què passa amb les restriccions referides a terrasses.

"S'haurà de veure en quina mesura es renova el decret, modifica o continua, això ho haurà de dir la Generalitat". En cas que decaiga i s'hagen de reduir les terrasses, això només afectaria les 610 que es van ampliar, no a les 650 llicències que s'han concedit a noves terrasses durant la pandèmia: "Les noves són d'ordenança, una persona que tenia un local ha sol·licitat terrassa i ho fa com si no haguera covid ", ha aclarit l'edil.

L'aclariment s'ha fet en el marc de la presentació davant els mitjans del primer pla d'inspecció municipal amb l'objectiu de prevenir les infraccions i reforçar el control de les mateixes. El pla, que se centra sobretot en l'hostaleria i les obres, és similar als que existeixen ja a Madrid i Barcelona, ​​tal com ha explicat la regidora d'Espai Públic, que ha detallat que hi ha moltes infraccions que es produeixen per desconeixement i per això hi haurà una important tasca pedagògica.

Pots llegir la notícia sobre la nova ordenança municipal AQUÍ.

Pujar