5 de desembre de 2020 5/12/20

Peris anuncia l'ampliació del termini i paperetes per al procés de DecidimVLC

Peris anuncia l'ampliació del termini i paperetes per al procés de DecidimVLC - (foto 1)
  • La web ha rebut 70.000 visites i ja hi ha 14.000 inscrits per a votar

  • Patraix, Extramurs, Camins al Grau, Benimaclet i Rascanya entre els discrictes amb major participació

El Regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de València, Jordi Peris, ha anunciat hui en roda de premsa l'augment del termini per a votar en els pressupostos participatius del consistori fins al pròxim dia 3 de març. Com a novetat principal en el procés, en el qual ja hi ha 14.000 usuaris registrats per a votar, s'ha incorporat la possibilitat de votar presencialment en les juntes municipals o les alcaldies dels pobles de València, les antigues pedanies, a través del sistema tradicional amb paperetes i urnes. Este canvi ha sigut motivat, segons el propi Peris, per la necessitat que s'ha detectat especialment en centres de persones majors, a les quals els és molt més còmode i accessible votar mitjançant el sistema tradicional de la papereta. El regidor de Participació ha informat igualment que en els onze primers dies han votat 6.000 persones a través de la web i que la mateixa ha tingut 70.000 visites.

En estes paperetes, en les quals figura el nom del districte i les propostes d'inversió sobre les quals haurà de triar-se fins a la quantia total assignada la ciutadana o hauran d'escriure el seu nombre de DNI-NIE o passaport "per a evitar duplicitats". L'horari per a votar en les juntes municipals serà de 9 a 14 hores, als matins, i de 17 a 19 hores, a les vesprades. "Les dades de participació després de dues setmanes de votacions del procés de pressupostos participatius Decidim VLC estan sent molt satisfactoris i ja estem fregant les xifres de l'any passat en tot el període de votacions, per la qual cosa confiem a superar àmpliament els resultats de 2016", ha destacat Jordi Peris en la roda de premsa, on ha informat que en sol 11 dies s'han registrat 6.000 vots, una quantitat que s'aproxima a la xifra total del passat any. Sobre l'ampliació del termini, el titular de l'àrea de participació ha assegurat que, "ampliem el termini de votacions i ho estenem fins al divendres dia 3 de març, i a més d'ampliar el termini anem a incorporar, a partir del pròxim dilluns, dia 27, la possibilitat de votar presencialment a través de paperetes i urnes a la manera tradicional, de manera que cada ciutadana o ciutadà podrà indicar en paper quins són els projectes que desitja per al seu barri".

Els districtes més participatius

Així mateix, el regidor ha destacat que, fins al moment, Patraix, Extramurs, Camins al Grau, Benimaclet i Rascanya han sigut els districtes amb major participació de la ciutadania en este procés que decidirà la destinació d'un total de 7milions d'euros d'inversió repartits en 19 demarcacions.

 1 comentari
Nelo V.
Nelo V.
23/02/2017 04:02
Vergonya cambiar les normes a mitad de partida

Les urnes em pares en perfectes però hauria de fer-se en la pròxima edició. Eixa mesura ja se li va demandar l'any passat, i enguany l'ajuntament va insistir en no donar la posibilitar de vot en urna en les bases del procés. Ens agrade més o menys la mesura, no es poden canviar les regles quanti com vullguen. Per què només es por votar en les juntes de distrite i no en tots les punts de informació designants? D'eixa manera només es facilita la participació d'algunes veïnes i veïns, i es beneficia las projectes pròxims a estés juntes. S'ha consultat ala grupos de treball que han participat en el procés o ha sigut una "ocurrencia" política? En resumen, així no es fan les coses. Aconseguiran que les/els que creiem en la participació, deixem de fer-ho. Igual és lo que volen.

Pujar