20 de setembre de 2020 20/9/20
Pere Fuset: “València solo es visible en el debate de investidura de Rajoy por las reivindicaciones de Compromís o la corrupción del Partido Popular”

Pere Fuset: “València només és visible al debat d’investidura de Rajoy per les reivindicacions de Compromís o per la corrupció del Partit Popular”

    El portaveu del Grup Municipal Compromís, Pere Fuset, ha assegurat que Mariano Rajoy no pot pretendre ser president del govern central sense fer cas a la ciutadania de València: “En 90 segons Rajoy va liquidar tot allò que havia de dir sobre la lluita contra els nombrosos casos de corrupció amb què el seu partit ha castigat als valencians i a les valencianes. Amb eixa targeta de presentació i el seu silenci i la seua inacció respecte als nou regidors i regidores del PP municipal imputats Rajoy només mereix un vot en contra rotund”.

    En contraposició a la indiferència mostrada per Rajoy respecte a la nostra ciutat, Fuset ha destacat les reivindicacions del portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, tant per reclamar allò que en els darrers quatre anys i mig no ha atés l’Executiu de Rajoy com per retraure-li aquelles decisions amb què ens ha castigat a València. “Que el ministre Montoro exigira privar els valencians i les valencianes del servici d’autobusos de l’EMT en lloc de concedir-nos el contracte programa per al transport que ja tenen a Madrid o Barcelona és una desconsideració més del govern del PP que Rajoy i Ciudadanos volen reeditar”, ha criticat Fuset.

    El portaveu ha reflexionat sobre el paper de les diputades i els diputats valencians del PP i de Ciudadanos: “quan voten sí a Rajoy estaran votant no a València, perquè votar sí a Rajoy és votar no a les inversions que necessita la nostra ciutat, al disseny original del Parc Central, al túnel passant, al contracte programa per al transport i a la lluita contra la corrupció al PP valencià. Afortunadament esta ciutat té en els quatre representants de Compromís al Congrés uns defensors ferms dels interessos dels nostres veïns i veïnes”, ha afegit Fuset.

    Per acabar, Fuset ha fet seues les paraules de Baldoví durant la seua intervenció al Congrés per “condemnar el xantatge de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, al poble valencià en condicionar la correcció de l’infrafinançament que patim les valencianes i els valencians a l’abstenció dels nostres diputats i diputades en la votació de hui”. Segons Fuset, “dotar la nostra ciutat dels recursos necessaris és una qüestió de responsabilitat política i de drets constitucionals no de l’interés partidista de la senyora Bonig i el senyor Rajoy. Els valencians i les valencianes hem de ser una prioritat a respectar per a qualsevol govern central, tot i que el PP ja porta quatre anys i mig de retard per adonar-se’n”.

    Pujar