29 d’octubre de 2020 29/10/20

Cau part del sostre de l'hall de l'Hospital la Fe de València

Cau part del sostre de l'hall de l'Hospital la Fe de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cau part del sostre de l'hall de l'Hospital la Fe de València - (foto 2)
  Cau part del sostre de l'hall de l'Hospital la Fe de València - (foto 3)
  Cau part del sostre de l'hall de l'Hospital la Fe de València - (foto 4)
  Cau part del sostre de l'hall de l'Hospital la Fe de València - (foto 5)

  El sindicat CSIF lamenta la caiguda hui de part d'una teulada deteriorada en l'entrada de l'hospital La Fe, a València, en el recinte administratiu. La central sindical explica que aquesta situació es podria haver evitat amb una revisió d'infraestructures, ja que en ocasions anteriors es produïen goteres en aquest mateix lloc. També alerta de les baixes temperatures en els centres de salut de Trafalgar i Serradora, igualment en la capital, i en la comissaria de policia de Xátiva per a tramitar DNI i passaport, a més de la inundació del jutjat d'instrucció 3 de Gandia, el 4 d'Ontinyent o dels corredors de l'IES El Grau, a València.

  La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la caiguda dels rebles en La Fe s'ha produït sobre les 12 hores, en una zona que ha quedat acordonada immediatament. Aquest edifici alberga l'ala administrativa, a més de l'escola d'Infermeria, cafeteria, docència o registre. El sindicat adverteix que en anteriors temporals ja va haver-hi filtracions d'aigua per aqueix mateix lloc. No obstant això, lamenta que no s'hi haguera posada una solució i adverteix del risc de no dur a terme una revisió exhaustiva d'infraestructures.

  CSIF assenyala que en el centre de salut de Trafalgar, també a València, no funciona durant el matí de hui la calefacció en algunes consultes i a la sala de visita. Han hagut de compartir una xicoteta estufa per a protegir-se del fred. Les baixes temperatures també han afectat, pels problemes amb la climatització, al centre de salut de Serradora.

  La central sindical explica que aquesta situació de fred es reprodueix a l'interior de la comissaria de policia de Xàtiva, on es tramita DNI i passaport. En aquest cas han patit més d'una desena de talls de llum al llarg del matí, que han deixat sense calefacció el recinte, sense il·luminació i obliguen a reiniciar els ordinadors i a començar de nou tota la tramitació. CSIF ve denunciant des de fa anys els problemes amb la instal·lació elèctrica sense que encara s'haja aplicat una solució.

  El sindicat també informa de la inundació, aquest matí, del jutjat d'instrucció 3 de Gandia. Està situat en una planta baixa. Els treballadors s'han trobat, en arribar, amb les papereres plenes d'aigua i han tractat d'acovardir amb mochos. En aquestes instal·lacions els funcionaris temien que poguera haver-hi un despreniment del sostre o problemes d'electrificació, en banyar-se els cables i endolls. Una situació similar s'ha produït en el jutjat 4 d'Ontinyent. També l'IES El Grau, a València, ha vist com els seus corredors s'entollaven i havien de cobrir-los amb cartons.

  CSIF ja ve advertint a la Generalitat de la necessitat de dur a terme un pla de revisió d'infraestructures en col·legis, centres de salut o edificis judicials, entre altres recintes. El sindicat alerta de la deterioració de molts locals públics sense que es duga a terme la imprescindible remodelació. Aquesta situació s'agreuja en dies de temporal com el que pateix la Comunitat Valenciana.

  Pujar