elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El parc Gulliver obrirà les seues portes a la tardor amb una festa d'inauguració

Parc Gulliver
Parc Gulliver
  • Després de mesos en obres obrirà de nou perquè els més xicotets puguen gaudir d'aquest emblemàtic parc de València

L’alcalde Joan Ribó, junt amb el vicealcalde Sergi Campillo i el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, han visitat esta matí l’evolució de les obres de millora i restauració del parc Gulliver, que avancen “a bon ritme i esperem que estiguen concloses per reobrir les instal·lacions a principis d’octubre”, ha anunciat el també el regidor d’Ecologia Urbana. “Els xiquets i les xiquetes de la ciutat van fer un gran esforç en pandèmia i els ho hem d’agrair amb esta gran festa que els prepararem. Prompte podran gaudir del parc infantil més emblemàtic de la ciutat en el que, a més a més, es fa un salt molt important en accessibilitat”.

De les obres previstes, el vicealcalde ha assenyalat que la figura està sent rehabilitada completament amb la reparació de la superfície, també de la superfície dels elements complementaris i la substitució de xarxes per grimpar. L’àmbit d’actuació també comprén els elements complementaris  i l’edifici de control i servicis. Estan inclosos a més, tots els components de l’esmentat recinte, és a dir paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments, clos i jardineria amb les imprescindibles àrees d'espera i d'esbarjo que oxigenen la instal·lació. “La primera cosa és fer visible el parc desde fora i fer accessible el parc, crec que és una obra molt important que cal mantindre” ha senyalat l’alcalde.

Encara que estes obres s’iniciaren en agost, el parc està tancat des de 2020 a causa de la pandèmia. El parc es va reobrir al final del confinament, al maig del passat any, encara que aquest mateix dia va tornar a tancar després que el primer grup d'escolars es queixara de picors i irritacions en la pell. El motiu de la descomposició de la primera capa de fibra de vidre va ser, segons l'informe, precisament la falta d'ús. “Les obres acabaran en la tardor, però encara hi ha que determinar una data en la que es farà una festa d’inauguració per a la gent jove” ha dit l’alcalde.

Les instal·lacions del Parc Gulliver estan sent completament reformades i rehabilitades per tal de garantir que els menuts de la ciutat “puguen gaudir del parc, almenys, algunes dècades més”, ha dit Campillo, qui ha recordat que esta és “la primera gran obra que l’Ajuntament de València escomet per restaurar la figura principal i la resta d’instal·lacions en complir els seus primers 32 anys d’existència”. “En total són un poc més de 900.000 euros d’inversió que demostren l’aposta d'este govern per millorar la vida, també, dels xiquets i xiquetes de la ciutat”, ha ressaltat l’alcalde Joan Ribó.

La situació actual del parc és fruit del pas dels anys, va ser innaugurat en 1991, “uns pocs mesos abans de les eleccions de l’entrada de la senyora Barberà”, recorda Ribó, i ara està a punt de complir 32 anys. La seua deterioració es deu també a xicotetes intervencions que han anat desvirtuant la imatge del conjunt. Per exemple, la introducció d’elements urbans impropis, com paviments no planificats en l’obra original però de funció necessària o instal·lacions alienes o mal integrades. En el projecte s’està solucionant la manca d’accessibilitat a la figura, qüestió vertebral hui en dia en el tractament de tot espai públic. També s’actua en l’interior de la figura en desús per inundacions periòdiques que impossibilitaven la seua gestió tal com va ser concebuda originalment.


València com a possible Capital Verda Europea 2024

La millora dels parcs i jardins de la ciutat és una de les iniciatives de l’Ajuntament de València per a l’estratègia de renaturalització i millora de la infraestructura verda de la ciutat, finalista al títol de Capital Verda Europea 2024. Este premi, dotat amb 600.000 euros, està promogut per la Comissió Europea des de 2010 per tal de reconéixer els projectes i el compromís per l’ecologia urbana, alineats en el Pacte Verd Europeu, l’Estratègia de Biodiversitat 2030 de la Unió Europea o els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. “Esperem que en 2024 puguem celebrar ser capital verda europea i poder posar esta obra de manera clara com a un espai verd per a les persones” ha declarat Joan Ribó. 

 

Pujar