elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palmar celebra la romeria del Crist de la Salut a l'Albufera el pròxim diumenge 4 d'agost

El Palmar celebra la romeria del Crist de la Salut a l'Albufera el pròxim diumenge 4 d'agost
  • La tradicional processó començarà a les 18.00 hores

MÉS FOTOS
El Palmar celebra la romeria del Crist de la Salut a l'Albufera el pròxim diumenge 4 d'agost - (foto 2)
El Palmar celebra la romeria del Crist de la Salut a l'Albufera el pròxim diumenge 4 d'agost - (foto 3)

El Palmar rendix tribut al seu patró, el Crist de la Salut, el pròxim diumenge, 4 d'agost, amb la romeria que s'efectua amb barca per l'Albufera de València, en la qual participaran les 400 embarcacions que tenen censada la seua activitat. A l'acte, que s'emmarca en el programa de les festes patronals dels Pobles del Sud de la ciutat, acudiran la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud Villanueva i l'alcaldessa de El Palmar, Raquel Romero Soler.

A les 17.30 hores hi haurà una concentració a la plaça de la Sequiota de El Palmar, mentre que la processó començarà a les 18.00 hores des de la parròquia fins a l'Albufera. En este poble de València és costum, des de 1974, recórrer el llac de L'Albufera amb la imatge del Crist de la Salut situada en una barca i portar-la fins a la zona més oberta i profunda, denominada «Lluent». Posteriorment, s'envolta el crist amb diverses barques i es resa un respons d'origen ancestral.

Enguany, com a novetat, els veïns i les veïnes podran pujar a les embarcacions municipals en el cas de quedar places lliures i en finalitzar la romeria, declarada d'interés turístic, es dispararà una mascletà i la imatge del Crist tornarà a l'església del poble.

Pujar