15 de desembre de 2019 15/12/19

PACMA exigeix a la Consellería d’Oltra que perseguisca el cumpliment de la llei i impedisca l’accés de menors a la plaça de bous

PACMA exigeix a la Consellería d’Oltra que perseguisca el cumpliment de la llei i impedisca l’accés de menors a la plaça de bous - (foto 1)
  • La legislació vigent prohibeix l’accés dels menors com a espectadors i com a participants

Aquest cap de setmana està previst l’inici del III Certamen de classes pràctiques organitzades per l’Escola de tauromàquia de València. Per aquest motiu el Partit Animalista – PACMA ha recordat a la Direcció general de la infància, dependent de la vicepresidenta Mónica Oltra, que l’actual llei restringeix tant l’assistència com la participació de menors de 18 anys en activitats i espectacles de tauromàquia a la Comunitat Valenciana, i exigeix mesures que garantisquen el seu compliment.

L’escrit s’acompanya d’una denúncia per la vulneració, entre altres, de la llei de la Generalitat de «Drets i garanties de la infància i adolescència» durant el mes de març passat, on es va permetre l’accés de menors sense cap restricció als actes taurins de la plaça de bous de València, permetent també la seua participació, i que va acabar amb l’agafada greu del torero, menor d’edat llavors, Borja Collado.

Els animalistes recorden que ja van presentar un informe jurídic a la Generalitat, sol·licitant mesures que garantisquen el compliment de la llei, vigent des de l’any passat, i que incorpora la recomanació del Comité dels Drets del Xiquet de l’ONU «per a previndre els efectes nocius per als xiquets d’espectacle dels bous, el Comité recomana que l’Estat parteix prohibisca la participació dels xiquets menors de 18 anys com a toreros i com a públic en espectacles de tauromàquia».

«Des de PACMA l’oposició a la crueltat de tauromàquia és ferma i clara. Mentre continuem treballant per aconseguir la seua abolició, exigim el compliment de la llei. Per aquest motiu, reclamem que s’impedisca i sancione, si es dóna el cas, l’accés dels i les menors de 18 anys als recintes on es duguen a terme actes taurins, incloent les classes de tauromàquia», declara Raquel Aguilar, coordinadora de PACMA a València.

ocultar
PACMA exigeix a la Consellería d’Oltra que perseguisca el cumpliment de la llei i impedisca l’accés de menors a la plaça de bous
Pujar