1 d’octubre de 2020 1/10/20

Més de 30 organitzacions donaran el tret d'eixida al Bicifest València en el primer plenari de la bici

  València serà la capital de la bicicleta des del pròxim dia 8 fins al 14 de maig, dates en què la ciutat acollirà actes als barris, formació, debats, tallers, cinema i fins i tot punts de revisió de bicicletes gratuïts, en el marc de la iniciativa desenvolupada per la regidoria de Mobilitat Sostenible que s'anomena Bicifest.

  D'esta manera, el Bicifest donarà el tret d'eixida el pròxim dilluns 8 de maig a les 18 hores amb un plenari de la bici en l'hemicicle municipal on tindrà lloc una recepció i benvinguda per part de l'alcalde València, Joan Ribó, a les més de 30 variades associacions, empreses i organitzacions participants.

  La gran majoria són del sector de la bicicleta a València. Es tracta del primer plenari d'estes característiques, que reuneix a tots els agents de la bici a nivell local. Existeix la voluntat municipal que el plenari siga un fòrum que s'establisca de forma permanent en la ciutat a partir de la seua creació el pròxim dia 8.

  "Volem continuar amb la millora de les condicions per a l'ús de la bicicleta a València, aprofitant els seus avantatges com un mitjà de transport net, sostenible i també com un vehicle inclusiu generador d'oportunitats, ocupació, innovació, oci i esport. Traçar els objectius per a un Pla Director de la Bicicleta en la nostra ciutat. Seguir avançant cap a un model de territori metropolità que siga permeable i accessible per al transport sostenible i la intermodalitat", ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

  Donar suport a les iniciatives encaminades a un desenvolupament de la bicicleta dins del marc estatal, tal com ja ho està fent l'Ajuntament de València en col·laboració amb la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i els grups de tot l'estat espanyol que treballen junts en la Mesa Nacional per la Bicicleta i el Pla Estratègic de la Bici i homologar les polítiques de mobilitat ciclista a les d'altres avançades ciutats d'Europa i del món, són dos objectius més que es marcarà el plenari de la bici.

  Bicifest són unes jornades pensades per a posicionar València com la capital mediterrània de la bicicleta i fomentar l'ús i la cultura de la bici en el cap i casal. Val a dir que el Bicifest tindrà la seua continuïtat fins a final del mes de maig amb les activitats desenvolupades per les entitats, col·lectius i agrupacions ciutadanes que hi participen i hi col·laboren.

  En eixe sentit, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi ha volgut destacar "la importància que està agafant a la nostra ciutat la nova economia de la bici, no sols pel treball que genera l'àmplia xarxa de carrils bici -segurs i còmodes- que estem creant sinó per la quantitat de negocis que, gràcies a estes infraestructures -com l'Anell Ciclista- estan obrint per molts racons de la ciutat. Botigues de venda, tallers de reparació i recanvis o locals de lloguer estan dinamitzant l'economia local".

  "Per a nosaltres és molt important la tasca de pedagogia, i el Bicifest tractarà de donar respostes a tots els dubtes que tinguen els veïns i veïnes de la ciutat sobre la bicicleta com a mitjà de transport urbà", ha dit el regidor Grezzi.

  Bicifest és una iniciativa que s'emmarca en el pla local de foment de la mobilitat sostenible, amb el qual l'Ajuntament aposta per una ciutat més amable amb el ciutadà, on el vianant és el principal actor de la mobilitat urbana, seguit de la bicicleta, el transport públic i el vehicle privat, per este ordre.

  Els nous carrils bici, els descomptes i promocions en el sistema de Valenbisi aconseguits per la regidoria, l'augment d'usuaris i de negocis i la millora mediambiental és al que se suma la iniciativa Bicifest, que arribarà a molts barris diferents de la ciutat i que està oberta a la participació de tota la ciutadania.

  Pujar