2 de desembre de 2020 2/12/20

Onze obres per fer una xarxa contínua per als ciclistes

  • La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha iniciat esta setmana onze actuacions de carril bici a la ciutat

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha iniciat esta setmana onze actuacions de carril bici a la ciutat interconnectant carrils existents per establir una veritable xarxa ciclista perquè qualsevol pugui desplaçar-se en bicicleta de manera segura i continuada.

Amb un termini estimat d'un mes de durada, les obres es realitzaran íntegrament en calçada establint nous trams de carril bici en doble sentit, i suposaran una perceptible millora per a tots els usuaris de la via, ja que en alguns casos donen solució a situacions malament (o no) resoltes, que conduïen als ciclistes per carrils sobre vorera o directament cap a a les voreres o parcs.

'L'anterior administració, quan es referia a la bici i els carrils que puntualment va crear, va presumir durant anys de quantitat, però mai ho va fer de qualitat, perquè realment no podia fer-ho. Construïen carrils bici sobre voreres, sense continuïtat i llevant espai als vianants, generant el malestar que ara estem treballant per solucionar ', apunta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

'Estos nous trams són un clar exemple de la feina que estem realitzant per millorar la circulació ciclista i la mobilitat sostenible en general a la ciutat, a més d'afavorir la convivència entre tots els usuaris de la via '. I ho són, afegeix, perquè 'donen continuïtat a trams existents i ho fan de manera òptima, sense treure espai als vianants, evitant els errors del passat, i transmetent al seu torn a qualsevol ciclista, independentment del seu grau d'habilitat, que l'espai pel qual es va a moure reuneix les condicions de seguretat necessàries i no li va a deixar enmig del trànsit '.

Les onze actuacions, que es reparteixen per tota la ciutat i han estat avaluades per l'equip de persones que participa en l'Agència de la Bici, són les següents:

- C / Clariano: tram de carril bici des del carrer Palància fins a l'avinguda Blasco Ibáñez per la calçada de Clarià. D'aquesta manera es connecta l'avinguda de Blasco Ibáñez amb el carril bici que prové des Albalat dels Tarongers i el Campus de Tarongers (UV).

- C / Pintor Maella-Illes Canàries: connexió de CB amb l'avinguda del Port.

- Connexió de CB en Eugenia Viñes amb Pavia (des d'on acaba l'avinguda dels Tarongers). El carril bici passarà per davant del Centre Sociosanitari 'La nostra Senyora del Carmen ' i anirà paral·lel a les vies del tramvia. L'estacionament de vehicles en bateria se substitueix per cordó en aquest tram.

- C / Pare Ferris: tram que connecta amb el Pont de les Arts i Guillem de Castro (futur CB de la Ronda Interior).

- C / Ramón Asensio- Hmnos Villalonga (Benimaclet): connexió amb el carril bici que passa per l'Hospital Clínic i el campus de Blasco Ibáñez cap Benimaclet. Al seu pas per Ramón Asensio substituirà l'actual tram que circula per sobre de la zona enjardinada i l'estacionament de vehicles en bateria passarà a cordó.

- C / Misser Mascó: connexió de l'avinguda Suècia amb Armando Palacio Valdés i el nou carril bici que s'està fent des de Porta del Mar cap a Benimaclet.

- Connexions a Blasco Ibáñez:

Concretament, es farà nou carril bici sobre la calçada que uneix les instal·lacions de Quirón amb el Rectorat de Blasco Ibáñez per Jaume Roig. Aquest carril bici circularà paral·lel, a més, a un nou pas de vianants aprovat en els Pressupostos de Participació Ciutadana 2016 i, al seu pas per la mitjana de Blasco Ibáñez, s'ocuparà un carril de la circulació sense detriment de l'actual parada d'EMT que es desplaçarà al carril contigu.

D'altra banda, s'instal·larà nou carril bici en els trams de mitjana de Blasco Ibáñez que actualment no tenen, és a dir: el tram de calçada que uneix ambdós costats de l'avinguda paral·lel a Jaume Roig i que se situa just davant de la Facultat de Medicina; també el tram de mitjana que unirà la Facultat de Psicologia amb el carril bici del carrer Rodríguez Fornos i, ja finalment, a l'altura de l'avinguda Suècia, paral·lel al pas de vianants, s'ubicarà un quart tram de carril bici.

- Pont de l'Assut de l'Or. Connexions amb les rotondes a banda i banda del Pont.

- Dr. Walksman. Connexió amb la Plaça de Manuel Sanchis Guarner i el futur Parc Central.

- Bomber Ramon Duarte. Connexió entre avinguda de la Plata i Germans Maristes.

- Dr. Rafael Bartual amb Tres Creus: connexió amb el Barri de Sant Isidre.

Pujar