elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onze anys de presó per abusar sexualment de la filla de la seua parella a València

Onze anys de presó per abusar sexualment de la filla de la seua parella a València
  • El condemnat amenaçava a la seua fillastra amb fer-li mal a ella o a la seua mare si comptava el succeït

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a onze anys de presó per un delicte continuat d'abús a un home que va sotmetre a diferents pràctiques sexuals a la filla menor d'edat de la seua parella sentimental.

La Sala li imposa una indemnització de 15.000 euros pels danys psíquics i morals que va patir la menor, que tenia 12 anys quan van començar els fets. El condemnat no podrà acostar-se ni comunicar-se amb la víctima durant vuit anys i queda inhabilitat per a exercir qualsevol tipus de professió o ofici que implique contacte amb menors d'edat.

Els abusos van començar l'any 2018, moment en el condemnat tenia 40 anys i la víctima 12. Segons arreplega la sentència, l'home, que convivia en un domicili de València amb la seua parella sentimental i amb la filla d'aquesta, entrava de manera sistemàtica a l'habitació de la menor durant la nit per a, inicialment, sotmetre-la a tocaments en les seues zones íntimes.

La resolució relata que, amb el temps, el penat “va augmentar el seu nivell d'acció” i va aprofitar els moments en els quals la seua dona i mare la víctima s'anava a treballar per a obligar-la a mantenir relacions sexuals.

El condemnat amenaçava a la seua fillastra amb fer-li mal a ella o a la seua mare si contava el que succeïa. Finalment, al novembre de 2019 la xiqueta li ho va revelar a la seua mare, que la va portar a un centre mèdic i va denunciar els fets davant la Policia Judicial de València. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Pujar