elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent dóna major protagonisme al vianant en la remodelació del carrer Pare Fullana

Ontinyent dóna major protagonisme al vianant en la remodelació del carrer Pare Fullana
  • Jorge Rodriguez posa com a exemple "d’urbanisme del segle XXI" l’obra que ha invertit més de 500.000 euros en fer més eficient la xarxa d'aigua potable i duplicar l'espai peatonal

MÉS FOTOS
Ontinyent dóna major protagonisme al vianant en la remodelació del carrer Pare Fullana - (foto 2)
Ontinyent dóna major protagonisme al vianant en la remodelació del carrer Pare Fullana - (foto 3)

“Un exemple d’aposta per donar protagonisme als i les vianants, amb un urbanisme amb el que volem donar major protagonisme als i les vianants i fer la ciutat més accessible, més eficient, més sostenible i més habitable”. Així definia l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, les obres de remodelació del carrer Pare Fullana de la localitat, una actuació executada dins del Pla d’Eficiència Urbana 2020/2021 del Govern oninyentí, que ha suposat una inversió de 575.268 euros i que ja ha finalitzat.

Jorge Rodríguez visitava hui la finalització de les obres acompanyat dels regidors de Territori i Serveis Municipals, Joan Sanchis i Manuel Cuesta; el Director General de l’empresa Aguas de Valencia, David Fajardo; així com la Presidenta de l'Associació Veïnal del barri, Maria Modesta Pastor, i membres de la junta d’esta entitat. Una actuació executada en un carrer on s’ha duplicat l'espai per als vianants (dels 630m2 anteriors a més de 1.400 m2), modernitzat i millorat l'eficiència de la xarxa d'aigua potable i instal·lat nou mobiliari urbà, a més de crear-se una nova placeta en la intersecció dels carrers Pare Fullana, Carlos Díaz i Joan XXIII.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, destacava la rapidesa i efectivitat en la realització de les obres de Pare Fullana, on el termini d’execució de 6 mesos s’ha reduït en més de 1 mes. En la intervenció també s’ha ampliat una de les voreres en el carrer Carlos Díaz; reurbanitzat el carrer Sant Pau; adequat els passos de vianants; i renovat el paviment asfàltic i la xarxa d’aigua potable municipal, tant en el carrer Pare Fullana com en el tram de Carlos Díaz, substituïnt el conductes de fibrociment existents des de fa més de 40 anys per noves canonades de fundició.

La Presidenta de l’Associació Veïnal, Maria Modesta Pastor, recordava que l’actuació era una reivindicació del col·lectiu veïnal del resultat de la qual s’està molt satisfets “perquè a més d’atendre les reivindicacions de fer les voreres mes amples, eliminar barreres arquitectòniques i renovar les canonades d’aigua, s’ha creat una nova placeta en l'enllaç de tres carrers”, assenyalava.

L’alcalde avançava que la propera setmana començaran unes obres semblants al carrer Salvador Tormo del barri de Sant Josep, al tram entre els carrers Pintor Segrelles i Avinguda d’Albaida, en aquest cas amb un pressupost de 262.251 euros. “És un model que aposta per carrers que siguen gaudits per les persones, en vies on fins i tot havia dificultats per transitar amb cadira de rodes o carros de nadons”, destacava. Les obres a Salvador Tormo, que s’iniciaran el proper dilluns, s’executaran durant un termini previst de 4 mesos, als quals s’ampliarà les voreres, es renovarà la xarxa d’aigua potable, es dotarà la zona de nou mobiliari urbà i s’adaptarà el conjunt a la nova normativa d’accessibilitat.

Pujar