elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oltra, sobre les Falles de setembre: "Hem de ser prudents i veure com evoluciona açò"

Arxiu
Arxiu
  • La vicepresidenta del Consell reconeix que la pandèmia pot canviar d'una setmana a una altra com ha succeït a la Comunitat Valenciana, que fins fa poc tenia una de les millors xifres

Què passarà amb les Falles de setembre? Les noves restriccions anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i que entren en vigor aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana per intentar frenar l'explosió de contagis, han generat molts dubtes en molts sectors que veuen perillar les seues programacions.

Des dels concerts i festivals de música per la reducció de l'aforament, fins als esdeveniments esportius, passant per les festes. Aquest últim és un sector molt potent a la Comunitat Valenciana, especialment a l'estiu, on els festejos dels pobles són protagonistes en aquests moments. Una cosa que la pandèmia ha obligat a suspendre o adaptar, per segon any consecutiu.

Hi ha ajuntaments com el de L'Eliana que ha decidit suspendre la programació o Algemesí amb els seus bous, però hi ha altres que han intentat adaptar-se a la situació. Què passarà amb les Falles de setembre? Costa pensar que en una situació com l'actual puguen celebrar-se en les condicions fins i tot que s'havien plantejat, cosa que ha deixat entreveure, que ha demanat temps per veure l'evolució la portaveu de Consell, Mónica Oltra: "Hem de ser prudents i veure com evoluciona això. Això pot canviar d'una setmana a una altra", ha reconegut.

Oltra ha recordat que la Comunitat Valenciana va estar dotze setmanes amb una de les incidències més baixes d'Europa "i ara ha canviat la situació".

En qualsevol cas, la vicepresidenta ha insistit en la mateixa idea que repeteix des de fa setmanes: "Hem de seguir cuidant-nos, també els que estem vacunats, perquè pots contagiar tot i que la probabilitat que la malaltia no et impacta com si no ho estigueres és més baixa".

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja va recordar ahir després de la interdepartamental en què es van acordar les restriccions que "s'aplicaran les mesures que en aquest moment estiguin vigents". Barceló insistia en l'esperança de que "aquestes mesures que estiguen vigents 16 dies puguen ajudar a controlar la transmissió que en aquests moments s'està produint".

A més, sobre les festes dels pobles, detalla que totes les activitats que s'estan organitzant pels ajuntaments "sempre que s'adopten amb les mesures que ara mateix s'apliquen, no hi ha cap problema en que se seguixquen fent". I afegia: "A partir de la nit de divendres a dissabte és quan s'implantaran restriccions pel que fa a grans esdeveniments però les activitats culturals i exposicions es poden dur a terme amb normalitat i amb els protocols i mesures que tothom coneix".

Pujar