29 de setembre de 2020 29/9/20

Nova campanya en contra de la doble direcció en Baró de Càrcer

Nova campanya en contra de la doble direcció en Baró de Càrcer  - (foto 1)
  • Els veïns de Ciutat Vella i de l'entorn pengen cartells en esta zona a què qualifiquen "avinguda dels atropellaments"

MÉS FOTOS
Nova campanya en contra de la doble direcció en Baró de Càrcer  - (foto 2)

Huit accidents, un d'ells mortal, en poc més d'un any. És el principal argument dels veïns de Ciutat Vella en la nova campanya que han començat en contra de la doble direcció de l'avinguda Baró de Càrcer, en ple centre de la ciutat. Els veïns porten protestant contra este doble sentit entre el tram del carrer Garrigues i la Plaça Ciutat de Bruges i demanant que es revertisca la mesura.

I per a denunciar la seua disconformitat, des de la Coordinadora d'Entitats de Ciutat Vella han penjat diversos cartells al llarg de tota l'avinguda en què es poden llegir consignes com "Avinguda Baró de Càrcer. Gràcies a Giuseppe Grezzi serà coneguda com a avinguda dels atropellaments" o "No al doble sentit de circulació", entre altres.

La veritat és que fa a penes una setmana que l'Ajuntament de València va reforçar la seguretat en la zona després de la recomanació de la Policia Local. Amb senyals en el pas de zebra on es pot llegir 'espere verd', el consistori hi ha tractat de reduir la polèmica creada. Martín García, un dels portaveus veïnals del barri del Carme valora "positivament" les noves mesures de senyalització encara que les considera "insuficients".

Per això, des de la Coordinadora d'Entitats de Ciutat Vella han començat esta nova campanya per a denunciar que el doble sentit "seguix sent un risc per als peatons". "Confiem en que no siguen necessaris altres 12 mesos de protestes i una altra multitud d'atropells perquè l'Ajuntament acabe acceptant que el doble sentit continuarà sent una font de perjuís per als valencians que passen per allí", asseguren des de l'associació.

A més, lamenten que no han rebut atenció per part dels responsables de l'Ajuntament: "Després de 12 mesos de protestes l'Ajuntament encara no ha volgut negociar amb els veïns. Exigim eixa negociació d'una vegada".

Des del grup municipal popular també demanen la reversió d'una mesura "que no compta amb informe de Policia Local, i que està provocant atropells en la pròpia avinguda", tal com reconeixia el regidor del Grup Popular, Alberto Mendoza, després de l'últim atropell produït el mes passat. "Qué desgràcia més ha de succeir perquè Ribó i Grezzi òbriguen els ulls i isquen de la seua obstinació?", es pregunta l'edil.

Pujar