27 de novembre de 2020 27/11/20

Nous personatges, més caramels i un cant a la lectura sostenible, eixos de la Cavalcada de Reyes de València 2020

Nous personatges, més caramels i un cant a la lectura sostenible, eixos de la Cavalcada de Reyes de València 2020 - (foto 1)
  • El recorregut arrancarà des del carrer Navarro Reverter a les 18 hores però abans SSMM seran rebuts en la Marina

El pròxim 5 de gener la ciutat de València es vestirà de llarg per a acollir als Reis Mags d'Orient, els qui visitaren la capital per a participar en la tradicional Cavalcada que enguany manté el mateix recorregut i arrancarà a les 18 hores des del carrer Navarro Reverter.

Un recorregut de quasi 2 quilòmetres amb el qual xicotets i majors podran gaudir d'un espectacle “amb personalitat i identitat local” que ja s'ha convertit en una cita ineludible per als amants de l'època nadalenca. Així, en aquesta nova edició participaran 9 formacions musicals, 12 comparses amb 100 artistes i quasi 300 figurants, i 32 carrosses, 3 més que en 2019 segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

“Des de l'edició de 2016 treballem per a dignificar i potenciar aquesta celebració com un dels esdeveniments familiars de més públic de la ciutat de València a l'altura del qual mereix la nostra ciutat», ha manifestat el regidor durant la presentació de l'acte.

A més, igual que s'ha fet en anys anteriors, Fuset ha destacat la descentralització de la Cavalcada perquè Melchor, Gaspar i Baltasar seran rebuts a les 16.30 hores en La Marina de València per la Fallera Major Infantil de València, Carla García.

En aquest 2020 tots els assistents podran gaudir, a més d'uns 10.000 quilograms de caramels, de la presència de nous personatges doncs al Senyor Carbó, el Patge Miquel i la Missatgera Caterina, se suma ara Dolça la representant dels caramels.

La duració de la Cavalcada serà d'aproximadament 1.15 hores, i l'entrada en la plaça de l'Ajuntament està prevista sobre les 19 hores. Una vegada hagen passat totes les carrosses els Reis Mags pujaran amb la grua al balcó del consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent.

En acabar es dispararà un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

Recorregut i ordre

L'Obertura de la desfilada, amb la participació de la Banda Municipal i els capgrossos i gegants històrics de la ciutat, donarà pas a les carrosses i disfresses de col·laboradors i convidats, «als qui se'ls ha demanat que s'adeqüen el tema de l'ecologia i el medi ambient com Expojove». Seguidament, passarà el patge Miquel, acompanyat d'un paó real gegant (d'Efímer produccions).

En la cavalcada també estarà Herodes, en una quadriga, i acompanyat per soldats romans (de HM espectacles), l'Àngel anunciador i el naixement, que seran l'avantsala de l'estrela d'Orient, carrossa patrimoni de la Cavalcada dissenyada per Ricardo Alcaide, que estarà acompanyada de l'espectacle Univers Blanc, de Xarxa Teatre.

El públic de la Cavalcada de Reyes de València també podrà gaudir d'una representació del sistema solar, i entregar la seua carta a la missatgera i els carters reals, que desfilaran amb la Bústia Gegant (patrimoni de la Cavalcada) i l'espectacle Cavall Real, de la companyia Carros de Foc.

A continuació, li arribarà el torn a la carboneria real, amb cos de ball, introduint el personatge del Senyor Carbó, que anirà acompanyat per un drac gegant (espectacle de Kremah de Sarruga Produccions). Finalment, Dolç i la *caramelera real (personatge nou), que aniran acompanyades de caramels gegants, obriran al seguici d'obertura de les Corts Reals de *Melchor (de color blau), Gaspar (de color roig) i Baltasar (de color verd). Les tres majestats portaran banderes, patges portadors de torxes i d'Or, Encens i Mirra, patges acròbates, cos de ball, banda de música i carrossa.

La cavalcada es tancarà amb l'espectacle Bona nit i al llit!, de Mecos, de Cultura Activa, i la carrossa Al llit, dissenyada per Marina Puche, incorporada l'any passat al patrimoni de la cavalcada, i amb l'espectacle Ballarina, de la companyia Antigua i Barbuda, i Regals volants, de Cultura Activa.

Pujar