elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les notícies falses de la pandèmia, a debat en La Nau de la mà de la metgessa i divulgadora Esther Samper

Les notícies falses de la pandèmia, a debat en La Nau de la mà de la metgessa i divulgadora Esther Samper

    La conferència del dijous 7 d’octubre, a càrrec d’Esther Samper, inaugura el cicle «Parlem de ciència!», organitzat conjuntament per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la revista Mètode.

    Idees sobre conspiracions mundials, productes «màgics» per a evitar el contagi i, fins i tot, guarir-lo, riscos inventats i exagerats sobre les vacunes... A través del WhatsApp, Twitter, Facebook o YouTube, les notícies falses i els enganys han tingut gran difusió per les xarxes socials des dels inicis de la pandèmia de COVID-19. En un context de crisi sanitària, la desinformació resulta perillosa perquè pot dur a prendre decisions equivocades sobre salut. Què podem fer per a lluitar contra les notícies falses? Com podem protegir-nos i ser capaços de distingir la informació de confiança dels enganys?

    Per a donar resposta a aquestes i altres qüestions, la metgessa i comunicadora sanitària Esther Samper oferirà la conferència «El virus de la desinformació: notícies falses i enganys en la pandèmia de COVID-19». L’acte se celebrarà demà dijous, 7 d’octubre, a les 19 h a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’accés és lliure amb l’aforament limitat per la qual cosa cal inscriure’s prèviament en el següent enllaç: https://go.uv.es/9zzHMzH

    Esther Samper (el Pilar de la Foradada, Alacant, 1984) es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València. Després va cursar el Màster en Biotecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de València i es va doctorar en enginyeria tissular cardiovascular en la Medizinische Hochschule de Hannover (Alemanya). És col·laboradora habitual de mitjans de comunicació com eldiario.es, El País, Hipertextual, Muy Interesante, Investigación y Ciencia, i Mètode, entre altres, on parla de temes de l’actualitat sanitària. També és autora del llibre de divulgació Si escuece cura. 50 malas prácticas de salud al descubierto (Ediciones Cálamo, 2019).

    L’acte inaugura el cicle «Parlem de ciència!» que organitzen l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i Mètode, la revista de divulgació científica editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València. El cicle continua el pròxim 16 de desembre amb una conferència de Salvador Macip en què el metge i investigador de la Universitat de Leicester (Regne Unit) i la Universitat Oberta de Catalunya, parlarà del transhumanisme.

    Pujar