29 de novembre de 2020 29/11/20

Les Nits de Folk ompliran de música popular, balls i focs tradicionals el cap de setmana de la Gran Fira

Les Nits de Folk ompliran de música popular, balls i focs tradicionals el cap de setmana de la Gran Fira - (foto 1)
  • Pere Fuset ha fet una crida perquè els veïns i veïnes de València disfruten de la música i de tradicions molt arrelades a la nostra ciutat

MÉS FOTOS
Les Nits de Folk ompliran de música popular, balls i focs tradicionals el cap de setmana de la Gran Fira - (foto 2)
Les Nits de Folk ompliran de música popular, balls i focs tradicionals el cap de setmana de la Gran Fira - (foto 3)
Les Nits de Folk ompliran de música popular, balls i focs tradicionals el cap de setmana de la Gran Fira - (foto 4)

La Gran Fira de València compta una edició més amb el cicle de les Nits de Folk. Concerts, muixerangues, el Sarau de la Fira i un espectacle pirotècnic són algunes de les propostes programades. “Les Nits de Folk es consoliden en la renovació de la Gran Fira com una oportunitat per retrobar-nos amb la cultura d'arrel valenciana a la fresca”, ha destacat el regidor Pere Fuset, qui ha fet una crida a la ciutadania perquè “disfruten dels concerts i dels espectacles tradicionals que les Nits de Folk ens portaran des de demà i fins diumenge” i perquè consulten al web www.granfiravalencia.com tota la programació que la Gran Fira porta als barris i pobles de València

Demà divendres arrancaran les propostes programades a partir de les 20:00 hores, amb la XI Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal de la Ciutat de València, amb un recorregut que començarà a la Llotja i passarà per Maria Cristina, Sant Vicent, la plaça de la Reina i el carrer del Micalet fins arribar a la plaça de la Mare de Déu, on hi haurà una actuació conjunta a les 21:00 hores.

Mitja hora després (21:30 hores) serà el torn del XXXII Festival Serenates amb Eliseo Parra i Las Piojas en Costura, amb un concert a la plaça del Patriarca organitzat per la Universitat de València, l’Institut Valencià de Cultura i la Regidoria de Cultura Festiva.

‘El Cant al Ras de la Fira’ tancarà la jornada de demà (23:00 hores) a la plaça de la Mare de Déu, amb Tatiana Prades, Trini Carballo, Toni Guzmán i Josep A. Aparicio (Apa) al cant i amb Josemi Sánchez i el Racó del Vers al vers.

Dissabte a les 19:00 hores hi ha programades les Muixerangues de la Fira, amb un recorregut que s’iniciarà a la plaça de la Mare de Déu i passarà pel carrer del Micalet, la plaça de la Reina, Sant Vicent i Maria Cristina fins aplegar a la plaça del Mercat, on a les 20 hores hi haurà una exhibició davant de la Llotja.

A les 20 hores la plaça del Patriarca acollirà el concert ‘De banda a banda del Mediterrani’, amb Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani, dins del festival Serenates, mentre que a les 22:30 hores la plaça de la Mare de Déu acollirà el Sarau de la Fira, amb balls valencians participatius per als quals hi ha convocada tota la ciutadania que vulga acostar-se i aprendre a ballar des de les 20:30 hores.

La jornada de dissabte conclourà amb un castell de pals a l’antiga a la plaça de la Mare de Déu a càrrec de la pirotècnia Peñarroja. Serà a partir de la 1 de la matinada.

Per últim, diumenge, dia 7, el festival Serenates portarà de nou un concert a la plaça del Patriarca. ‘Sis veus: Els dies i les dones’ deleitarà el públic assistent a partir de les 21:30 hores.

Pujar