27 de setembre de 2020 27/9/20

Naixen per primera vegada en l'Oceanogràfic huit taurons grisos

Naixen per primera vegada en l'Oceanogràfic huit taurons grisos
Naixen per primera vegada en l'Oceanogràfic huit taurons grisos
  • La ventrada de tres mascles i cinc femelles se salva gràcies a la ràpida intervenció de l'equip d'Oceans

MÉS FOTOS
Naixen per primera vegada en l'Oceanogràfic huit taurons grisos - (foto 2)

L'Oceanogràfic de València ha registrat per primera vegada en la seua història una ventrada de taurons grisos, huit cries d'Alice, una mamà que viu en l'aquari des de 2003, amb cent quilos de pes i uns dos metres i mig de llarg.

El naixement ha sigut tot un esdeveniment biològic en el si de l'Oceanogràfic atés que suposa la maduresa reproductiva i un evident benestar dels animals de l'hàbitat d'Oceans. Fins ara només s'havien anotat naixements de grisos en dues ocasions puntuals, amb un pes molt reduït, de mares d'un primer fill.

Cinc femelles i tres mascles

En aquesta ocasió, els huit xicotets, que han nascut amb un pes mitjà de 1,4 quilos i unes mesures entorn de 45 centímetres de mitjana, s'han salvat de la possible depredació d'altres animals gràcies a la ràpida intervenció de l'equip d'Oceans, que després de detectar la primera expulsió, va activar el protocol d'actuació i control urgent pel qual van poder entrar en qüestió de minuts en l'aigua per a recollir les cries.

Immediatament, van ser traslladats a la piscina mèdica on es va procedir a pesar i sexar (cinc femelles i tres mascles) i a controlar el seu estat físic pel personal veterinari que va aplicar un primer tractament preventiu d'antibiòtics i vitamines.

Després han sigut traslladats a l'àrea de Quarantena enmig de totes les prevencions possibles i en cubes protegides en el seu interior per a evitar friccions traumàtiques als nounats. Aqueix mateix matí ja van menjar verat quatre dels taurons i la mare, lluç.

Pujar