21 de setembre de 2020 21/9/20

“He nacido para verte sonreír” el drama d'una mare que ha d'acomiadar-se del seu fill malalt arriba al TEM

“He nacido para verte sonreír” el drama d'una mare que ha d'acomiadar-se del seu fill malalt arriba al TEM - (foto 1)

    El dissabte 11 de novembre a les 20.30h arriba al Teatre El Musical “He nacido para verte sonreír” una obra de teatre que indaga en el dolor d'una mare que ha d'acomiadar-se del seu fill malalt mental al que van a internar en un centre psiquiàtric. El text és obra d'un dels dramaturgs més representats a Argentina, Santiago Loza. Isabel Ordaz i Nacho Sánchez són els protagonistes de la història que dirigeix Pablo Messiez.

    Una mare s'acomiada del seu fill, mentre esperen al pare que vindrà a buscar-los; de seguida partiran per a un viatge llarg, encara que d'alguna manera el fill ja es va anar fa temps. El pare ha de portar-ho a un hospital i deixar-ho internat perquè es guarisca del seu trastorn mental. La mare cerca paraules per a acomiadar-se, sense rebre resposta alguna de part del jove. Els records li colpegen, insistents, evocant així davant ell i davant el públic la història d'una dona desesperada, una dona que ha nascut únicament per a veure somriure al seu fill, qui no solament no ho fa mai, sinó que roman absent, anat, o tal vegada habite un món que per als altres humans és inaccessible.

    Per al director Pablo Messiez, premi Max a la millor direcció d'escena, la peça “és una perleta alhora delicada i feroç. Un ‘melodrama de mare’ contemporani. Un gran bolero. Una trobada amb la necessitat d'estar a prop, d'entendre què hi ha abans o després de les paraules”. “Des de la primera vegada que vaig veure en escena un text de Santiago Loza, vaig quedar captivat per la manera d'assenyalar el misteri que habita en cada intimitat. Amor i horror conviuen en les seues obres, encarnats generalment en dones. Dones que no poden deixar de parlar per a intentar comprendre de què es tracten les seues vides”, comenta.

    Damunt de l'escenari es podrà veure a Nacho Sánchez, premi al Millor Actor Revelació de la Unió d'Actors, i a la televisiva Isabel Ordaz. L'escenografia de “He nacido para verte sonreír” és a càrrec d'Elisa Sanz guanyadora de cinc premis Max. L'obra es representarà en una única sessió el dissabte 11 de novembre a les 20.30h en el Teatre El Musical. Les entrades poden adquirir-se a un preu de 12 euros en les taquilles del teatre o en la web www.teatreelmusical.es/entrades

    Pujar