elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Musical celebra el seu tercer aniversari amb una gran festa

El Musical celebra el seu tercer aniversari amb una gran festa
  MÉS FOTOS
  El Musical celebra el seu tercer aniversari amb una gran festa - (foto 2)

  El Teatre El Musical celebra el seu tercer aniversari dissabte 10 de novembre a partir de les 22 h amb una gran festa en la qual les protagonistes seran Mercedes Peón que presentarà el seu nou treball “Deixaas” i Cora Novoa que farà sonar la seua música per primera vegada a Espanya després de presentar el seu nou disc “Mental Diary” en el Tate Modern de Londres. L'entrada serà gratuïta amb invitació que podran arreplegar-se fins al dissabte en les taquilles del teatre.

  La festa d'aniversari començarà amb el concert de Mercedes Peón, la Björk gallega com alguns crítics l'han qualificat, que presentarà “Deixaas” el seu cinquè treball discogràfic en el qual, sense abandonar l'arrel i la tradició que l'ha convertit en una de les artistes internacionals més carismàtiques del world music, incorpora una faceta summament contemporània i avantguardista, s'inspira en espais industrials a força d'un minuciós treball de camp amb enregistraments de sons reals de maquinària pesada, realitzades en drassanes navals, incorporant tota la potència estètica i evocadora del format spoken word així com aportant el contrast de l'atmosfèric piano.

  Després del concert de Peón serà el torn d'una altra de les artistes més internacionals del panorama musical espanyol. Cora Novoa també està d'estrena i el Musical serà la seua primera actuació a Espanya després de la presentació del seu nou disc “Mental Diary” el passat 1 de novembre en el Tate Modern de Londres. Porta treballant en la indústria musical des de fa més de 10 anys i ha trepitjat escenaris tan importants com el del festival Sonar de Barcelona i el dissabte convertirà el hall del TEM en una pista de ball. Després del seu pas per València continuarà la seua gira mundial que li portarà a Barcelona, Bilbao, París, Lió o Nova Delhi.

  La regidora d'Acció Cultural María Oliver ha mostrat la seua satisfacció pel creixement del projecte en aquests tres anys. “Quan arribarem a l'ajuntament, el TEM estava tancat després d'una nefasta gestió, per la qual es demanda 500.000 euros a Cristall Forest. Hui en dia tenim l'orgull de celebrar el tercer aniversari de la recuperació d'aquest teatre per a la ciutadania. Hem revitalitzat aquest espai, i ho hem rescatat per al barri amb una programació de qualitat i oberta a la ciutadania”, ha comentat.

  Després de tres anys de gestió municipal, el TEM s'ha convertit en un espai cultural de referència. Com explica Olga Álvarez, coordinadora artística del Musical, la proposta artística vinculada a la creació contemporània “ha aconseguit acostar a espectadors responsables que ens visiten amb freqüència”. A més, Álvarez afig que el centre cultural ha augmentat de forma considerable el seu programa d'activitats per al barri i s'han consolidat projectes “que ens han acompanyat des de l'obertura, evolució i creixement del teatre”. “Seguim creant noves relacions amb altres teatres, col·lectius i professionals així com donar continuïtat al programa de residències artístiques, enguany duplicant el nombre de projectes. En el Musical hem viscut la transformació d'un teatre devastat cap a un projecte cultural plural, fort i de proximitat com un eix vertebrador del barri”, ha conclòs.

  Les invitacions per a assistir a la festa de celebració del tercer aniversari del TEM poden arreplegar-se de forma totalment gratuïta en les taquilles del teatre fins a completar l'aforament. Solament es donaran 2 entrades per persona a majors de 18 anys. L'horari de taquilles és de 10 h a 1 4 h i de 17 h a 20 h.

   

   

  Pujar