28 de novembre de 2020 28/11/20

La música d’arrel mediterrània d’Urbàlia Rurana arriba al cicle musical Estiu a la Bene

La música d’arrel mediterrània d’Urbàlia Rurana arriba al cicle musical Estiu a la Bene - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La música d’arrel mediterrània d’Urbàlia Rurana arriba al cicle musical Estiu a la Bene - (foto 2)

  Urbàlia Rurana arriba aquest divendres al patí del Centre Cultural La Beneficència per participar en el cicle Estiu a la Bene, els concerts que l'Àrea de Cultura de la Diputació de València ha programat per als caps de setmana dels mesos d'estiu.

  El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha comentat que «aquesta iniciativa que organitzem per segon any, és una alternativa cultural y d'oci en un lloc excepcional». Rius ha afegit que «es tracta d'un cicle pensat per al públic familiar, amb l'objectiu de que puguen gaudir de la bona música». A més, «compta amb entrada gratuïta, un fet que permet apropar diferents estils musicals a totes les persones que desitgen escoltar-los i ballar-los», ha indicat el diputat.

  El grup Urbàlia Rurana es va crear l'any 1990 amb el propòsit de fer música d'arrel valenciana i mediterrània. La idea era difondre un repertori prou treballat a escala local i de Comunitat Valenciana, però poc conegut a l'exterior, i combinar-lo amb les músiques germanes de l'àmbit de l'Europa mediterrània, com ara les d'Eivissa, Occitània, el Piemont, Calàbria o Macedònia, entre d'altres.

  La instrumentació del grup és exclusivament «acústica» per tal de preservar una sonoritat popular i ètnica de regust mediterrani.

  Els interessats en assistir als concerts només han de disposar de la seua entrada gratuïta, la qual es pot obtenir a través de la pàgina web www.labeneficencia.es o dirigint-se al punt d'informació situat al vestíbul del centre. La retirada de localitats tindrà lloc cada setmana de concert, a partir del dimarts, de 10:00 a 20:00 hores, fins al mateix dia del recital o fins a completar l'aforament.

  Els propers concerts d'agost i setembre se celebraran, seguint el mateix horari, els divendres a les 22:00 hores i comptaran amb la presència de grups com "A contra blues", "Carlos Martín quintet", "La romántica del saladar", "Victorija Pilatovic", Actuación indie-fusión, "Rascanya" i "Domisol sisters".

  Pujar