24 de setembre de 2020 24/9/20

El Museu de Belles Arts de València comença les conferències sobre ‘La col·lecció de pintura del museu’

El Museu de Belles Arts de València comença les conferències sobre ‘La col·lecció de pintura del museu’ - (foto 1)
  • Seran impartides pel professor Amando García del 10 d’octubre a maig de 2020

El Museu de Belles Arts de València comença el 10 d’octubre i fins al maig de 2020 un cicle de conferències que repassaran els diferents estils de pintura que alberga el museu des de la pintura gòtica fins a la del segle XX.

Les conferències començaran a les 17 hores els dies indicats i seran impartides per Amando García, membre de l’Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València i de la Càtedra d’Emèrits de la Comunitat Valenciana.

L’accés és lliure fins a completar l’aforament del saló d’actes, una vegada recollides les invitacions, que es podran retirar el mateix dia de cada sessió a partir de les 16.30 h al taulell d’entrada del museu, on es lliurarà una invitació per persona.

Aquesta nova edició de les conferències, que tenen un caràcter divulgatiu per al públic interessat, comprendran diferents períodes pictòrics que s’exposen a les sales, començant per la pintura gòtica, amb la qual s’inicia el cicle el 10 d’octubre i sobre la qual també versaran les conferències del 24 d’octubre i del 7 de novembre. Els retaules d’autors com Llorenç Saragossà, Gonçal Peris, Gherardo Starnina, Jacomart o Reixach, entre altres, seran protagonistes durant aquestes sessions.

La pintura renaixentista serà protagonista els dies 21 de novembre i 5 i 19 de desembre, i els autors més representatius d’aquesta època són els Hernandos, Miguel Esteve, Paolo de San Leocadio, Vicent Macip, Joan de Joanes.

El mes de gener (els dies 9 i 23) està dedicat a la pintura barroca i als pintors Orrente, Ribalta, Ribera, Velázquez i una nombrosa representació de pintors barrocs italians i de l’àmbit flamenc. Al febrer (els dies 6 i 20) serà el torn dels màxims representants de l’academicisme. Els Vergara, Vicente López, els Madrazo i la personalitat de Francisco de Goya.

El 5 i 26 de març s’impartiran les sessions de la pintura de finals del segle XIX i es tancarà el cicle els dies 23 d’abril i 7 de maig amb el segle XX, moments en què els pintors valencians com Ignasi Pinazo, Joaquim Agrasot, Garnelo i Alda, Cecili Pla, Muñoz Degrain, Joaquim Sorolla o Antoni Fillol, van marcar una tendència artística i van explorar llenguatges diversos.

Pujar