elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Museu de Belles Arts comença el cicle de conferències sobre xicotets mestres del gravat del segle XVI

El Museu de Belles Arts comença el cicle de conferències sobre xicotets mestres del gravat del segle XVI

    El Museu de Belles Arts de València comença el cicle de conferències de l'exposició 'Kleinmeister. El llegat de Dürer en la «Col·lecció Mariano Moret»', amb la intervenció del comissari de l'exposició, Mariano Moret, que tindrà lloc aquest dijous, a les 18.30 hores, al saló d'actes del museu.

    El mes passat es va inaugurar l'exposició monogràfica dedicada als 'Kleinmeister' ('xicotets mestres'), gravadors que van sorgir a Nuremberg al voltant de la figura d'Albrecht Dürer, reconegut artista alemany del Renaixement que va treballar la tècnica del gravat.

    Els 'xicotets mestres' es van caracteritzar per la realització d'estampes de format xicotet, moltes d'aquestes vertaderes miniatures, que requerien una enorme perícia tècnica per a executar-les.

    Des del 17 maig, 14.378 persones han visitat ja aquesta exposició, que té aplicacions de realitat virtual i augmentada que permeten conéixer, des d'una visió actual i tecnològica, el món dels gravadors alemanys. En la creació d'aquesta experiència tecnològica, hi ha treballat el grup UNIT Experimental de la Universitat Politècnica de València.

    La mostra, que romandrà oberta fins al 29 de juliol, està composta per 141 obres: 127 estampes de diferents artistes alemanys pertanyents a la 'Col·lecció Mariano Moret' i 14 gravats de Dürer de la Biblioteca Nacional d'Espanya.

    En la distribució de l'exposició s'aprecien dos espais diferenciats. D'una banda, l'escola holandesa entorn de la figura de Lucas van Leyden i la influència que aquest artista excepcional va exercir en les generacions de gravadors que el van succeir i, d'una altra, els gravats de l'escola alemanya, principalment l'obra dels 'xicotets mestres' i els gravadors de Nuremberg de la generació posterior a Dürer, així com els Hopfer d'Ausgsburg, als qui se'ls atribueix la invenció de la tècnica de l'aiguafort.

    El programa de conferències, que comença aquest dijous, es completa el 28 de juny amb 'Art i tecnologia, una relació que ve des de lluny', d'UNIT Experimental; el 5 de juliol, el professor d'Història de l'Art de la Universitat de València, Luis Arciniega, parlarà de "La comunitat d'alemanys a València: del Gòtic Internacional a les Germanies", i 12 de juliol, la historiadora i investigadora, Ángeles Santos, sobre 'Kleinmeister: xicotets mestres, grans gravadors'.

     

    Pujar