30 de setembre de 2020 30/9/20

El Ple Municipal aprova els honors i distincions de la ciutat, que es concediran el 28 d’octubre

  El Ple de l’Ajuntament ha aprovat hui els honors i distincions de la ciutat, que s’entregaran en un acte formal el pròxim 28 d’octubre a l’hemicicle municipal. La corporació ha donat suport a la concessió dels reconeixements, 12 persones i col·lectius especialment vinculats amb la ciutat per les seues trajectòries professionals i personals.

  La corporació entregarà el nomenament de Fill Predilecte i Filla Predilecta de la Ciutat a l’activista ciutadana Sol Romeu, al coreògraf Nacho Duato, a l’economista Antonio Casanova i al fotògraf Francesc Jarque, títol en este cas que s’atorgarà a títol pòstum, ja que el reconegut professional de la imatge va morir el passat 12 de setembre.

  També seran reconeguts com a Filla i Fill Adoptiu de la Ciutat, respectivament, l’oncòloga Anna Maria Lluch i el sacerdot i periodista Emili Marín. La corporació ha aprovat a més la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat al Col·legi de Farmacèutics de València, a l’Associació Lambda, a l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, a la Setmana Santa Marinera i a l’Arxiconfraria de la Mare de Déu dels Innocents, Màrtirs i Desemparats. Es concedirà així mateix la distinció de regidor honorari a l’advocat Alberto García Esteve, també en este cas a títol pòstum.

  Els nomenaments i distincions han sigut aprovats de manera unànime pels Grups Municipals, excepte en els casos del sacerdot i periodista Emili Marín, i l'associació Lambda. En ambdós casos, el Grup Municipal Popular s'ha abstingut en la votació en el Ple.

  La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha destacat “la important trajectòria professional i vital de les persones i les institucions que reben estes distincions, el seu servici al poble valencià i la seua col·laboració activa en la dignificació de la imatge de la nostra ciutat com a bressol de cooperació, esforç i dedicació encaminats a la millora de la nostra societat”.

  Pujar