9 de juliol de 2020 9/7/20

Modepran: “Ningú t'obliga a tindre un animal però si has pres la decisió és per a tota la vida”

Modepran: “Ningú t'obliga a tindre un animal però si has pres la decisió és per a tota la vida” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Modepran: “Ningú t'obliga a tindre un animal però si has pres la decisió és per a tota la vida” - (foto 2)

  Segons les dades facilitades per la protectora Modepran, en el que va d'any s'han registrat en les seues instal·lacions més de 1.300 entrades d'animals, principalment gossos i gats. Unes dades alarmants que posen sobre la taula una crua realitat al nostre país com és l'abandó animal.

  Encara que és cert que durant l'estiu augmenta el nombre d'animals que són abandonats pels seus amos, cal destacar que, en el mes de juny passat, s'ha registrat un 27% menys d'entrades que en el mateix període de l'any anterior. Un augment d'animals en les protectores valencianes que fan que els recursos siguen “absolutament insuficients”: “Els animals ja no es consideren el que eren abans, ara moltíssima gent els considera part d'una família. Necessiten unes mínimes condicions, i d'això han d'adonar-se els Ajuntaments” assegura en declaracions a elperiodic.com la presidenta de Modepran, Amparo Requena.

  “Sempre hi ha algú de guàrdia” compta en narrar com és el dia a dia en les instal·lacions on treballen més de vint persones tots els dies de l'any. Una plantilla composta per treballadors i voluntaris que fan possible que es duguen a terme totes les tasques necessàries de neteja, rescat i condicionament. Però a més de voluntaris, Amparo posa l'accent principalment en la necessitat de trobar cases d'acolliment per a aquells animals que necessiten recuperar-se: “Demanem voluntariat i cases d'acolliment per a aquells animals que arriben amb alguna malaltia i necessiten recuperar-se en un lloc que no siga la protectora”.

  I és que, tal com assenyala a elperiodic.com, no sempre les instal·lacions de Modepran són el millor lloc per a recuperar-se d'una malaltia. “Quines conseqüències té l'abandó animal al nostre país?” preguntem a la que també és presidenta de la secció de Dret Animal de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València. La resposta és clara: l'abandó aquesta castigat tant per la via penal i la via administrativa, podent suposar un delicte penal lleu o una infracció molt greu amb multa de 6.000 i 18.000 euros.

  Malgrat això, i a la major conscienciació ciutadana, el degoteig d'abandó continua sent molt constant en la Comunitat Valenciana. És per això, que des d'aquesta protectora animen a tothom a ser conscients del que suposa tindre un animal a casa: “Ningú t'obliga a tindre un animal però si has pres la decisió és per a tota la vida, i has de saber que et suposarà unes despeses”.

  Finalment, la presidenta anima a tot aquell que vulga contribuir a la causa a col·laborar amb ells com millor li vinga i seguir el dia a dia de la protectora a través de les xarxes socials on van informant de noves accions, adopcions o necessitats.

  #MascotasdevacacionesICOVV

  El Col·legi de València ha llançat, en xarxes socials, una nova edició de la campanya #MascotasdevacionesICOVV amb l'objectiu de lluitar contra l'abandó d'animals de companyia en els mesos d'estiu. Es tracta d'un concurs fotogràfic en Facebook i Instagram amb el qual es pretén mostrar que la tinença responsable de mascotes és compatible amb les vacances, els viatges i les escapades.

  El ICOVV ha convidats a tots els seus seguidors a compartir imatges de les seues mascotes gaudint de l'estiu i els seus trucs o consells per a viatjar amb elles, buscar hotels petfriendly o deixar-les a cura de familiars o professionals, amb la finalitat de demostrar que anar-se de vacances no està renyit amb tindre un animal de companyia i que existeixen moltes opcions per a evitar l'abandó animal. La campanya, que estarà activa fins a mitjan setembre, finalitzarà amb l'elecció de les fotos guanyadores, que seran aquelles que tinguen més m'agrades en cada xarxa social.

  Pujar