elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mobilitat Sostenible enceta la licitació per a la construcció de huit nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Mobilitat Sostenible enceta la licitació per a la construcció de huit nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics
  • El projecte, que arribarà a huit districtes, ix amb un import màxim de 199.985,38 euros i un termini d'execució de 4 mesos

L'Ajuntament de València posarà en marxa huit nous punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics, que se sumaran a altres tres que ja funcionen en el Cabanyal-Canyamelar. D'esta manera «huit districtes de la ciutat comptaran amb esta nova infraestructura en la qual avancem cap a un model de transició energètica més sostenible», ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L'Ajuntament de València ha aprovat l'inici de la licitació per a la construcció de huit nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics per un import total de 199.985,38 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de quatre mesos.

Estes noves estacions de recàrrega, integrades dins de la iniciativa Impuls VLCi, es situaran en el Passeig de l'Albereda a l'altura del Palau de la Música; estació de Joaquim Sorolla; avinguda de Blasco Ibáñez; avinguda de Pius XII; carrer de Sant Genoveva Torres; avinguda de Gaspar Aguilar amb l'Hospital Dr. Peset; carrer del Camp de Túria; i Passeig de l'Albereda a l'altura del carrer de Menorca.

D'esta manera es veuran beneficiats per esta nova infraestructura els districtes de Pla del Real, Extramurs, Algirós, Campanar, Rascanya, Patraix, Pobles de l’Oest i Camins al Grau. «La nostra aposta és que la tecnologia que permet la recàrrega de vehicles elèctrics arribe a tots els racons de la ciutat. Hem de recordar que ja es van instal·lar tres punts als Poblats Marítims, per la qual cosa vertebrem també un model de transició més sostenible a tots els barris», ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Igual que les tres estacions ja instal·lades pel servei de Mobilitat Sostenible en el Cabanyal-Canyamelar; els punts de recàrrega elèctrica ràpida són una eina fonamental tant per a possibilitar els viatges de llarg recorregut en vehicles elèctrics amb destinació o parada a la ciutat, com per als professionals del volant amb vehicles elèctrics d'ús intensiu. Per les seues característiques, estos carregadors amb 50 kVA de potència, poden deixar el vehicle carregat per complet en qüestió d'hora i mitja, i fins i tot al 80% per tan sols una hora de càrrega.

Les estacions disposaran de tres tipus de connexions per a adaptar-se als diferents vehicles elèctrics del mercat. Per accedir al seu ús, les persones interessades hauran de fer-ho mitjançant l'App Recàrrega Pública Iberdrola fins que estiga operativa la plataforma de gestió municipal inclosa també en la inversió de Red.es.

Impuls VLCi

L'Ajuntament de València, com a adjudicatari des de 2020 d'una Ajuda del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents de l'Entitat Pública Red.es, porta endavant la iniciativa Impuls VLCi. Un programa amb una inversió de 5,9 milions d'euros i un termini d'execució de dos anys que representa una oportunitat per a millorar la mobilitat, fomentar la participació i avançar en la transformació dels serveis municipals.

Pel que fa als projectes del servei de Mobilitat Sostenible (que engloba 2.365.153,59 € de la inversió) inclouen, a més d'este pilot de recàrrega de vehicles elèctrics, el projecte d'aparcament intel·ligent que, entre d’altres coses, integra la nova gestió de l'ORA a València; però també inclou la instal·lació de sensors en 709 places per persones amb mobilitat reduïda (PMR), 320 places per a càrrega-descarrega i 203 places per a taxi, una instal·lació ja realitzada, però la gestió de la qual està finalitzant en estos moments la fase de proves internes.

Pujar