elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mobilitat Sostenible corregix el traçat del vell carril bici del final de Blasco Ibáñez

Mobilitat Sostenible corregix el traçat del vell carril bici del final de Blasco Ibáñez
  MÉS FOTOS
  Mobilitat Sostenible corregix el traçat del vell carril bici del final de Blasco Ibáñez - (foto 2)
  Mobilitat Sostenible corregix el traçat del vell carril bici del final de Blasco Ibáñez - (foto 3)

  El Servici de Mobilitat Sostenible corregirà durant la nit de hui, dimarts 26, i el matí del dimecres 27 de desembre l'itinerari de l'últim tram de carril bici de la vorera dreta de l'avinguda de Blasco Ibáñez en sentit al Cabanyal. Es tracta de 120 metres de carril bici que ara s'emplaçaven en la part interior de la vorera davall de les porxades de l'edifici situat entre els números 190 i 200 de l'avinguda, i que amb la modificació es traslladaran a l'espai exterior a les porxades, generaran un espai lliure continuat per a ús per als vianants i possibilitaran també el desplaçament de les terrasses dels establiments que se situen allí.

  Atenent la demanda veïnal, que reclamava des de fa molts anys esta modificació del vell carril bici, este s'ha mantingut sobre la vorera per a generar en la calçada 20 metres de places d'estacionament de motocicletes, la circulació il·lícita de les quals per la calçada a més de l'aparcament també han reclamat amb insistència que s'impedisca, una mesura que es recordarà expressament a través de senyalització. De la mateixa manera, s'instal·laran sis aparcabicis per a estacionar fins a dotze bicicletes; es regula així tot l'estacionament autoritzat.

  El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha indicat que amb esta actuació "incidim en un repartiment més adequat de l'espai públic per a garantir l'accessibilitat universal de totes les persones en la vorera i eliminem la perillositat del vell disseny, que pràcticament des de la seua instal·lació va denunciar el veïnat".

  D'altra banda, tant l'últim pas de vianants que travessa Blasco Ibáñez abans d'entrar a la rotonda de l'estació del Cabañal com el pas de vianants del carrer de Manuela Estellés es redirigiran per a millorar la intersecció quant a la mobilitat de ciclistes i transeünts. Això suposa que el carril bici tindrà continuïtat per a creuar l'avinguda de Blasco Ibáñez perquè tindrà espai per a circular paral·lel al pas de vianants, i tindrà continuïtat pel carril bici ja existent al carrer de Manuela Estellés en ampliar el revolt d'accés des de Blasco Ibáñez amb pintura i fites i eliminar les vorades que, ara per ara, tanquen el carril bici i impedixen la seua continuïtat.

  El nou tram de carril bici es pintarà amb pintura roja a causa del seu emplaçament, i l'antic, com que no s'executa obra urbanística per a eliminar les rajoles del paviment, es cobrirà amb pintura grisa per a subratllar la seua supressió (en la qual s'inclou una eixida del carril bici que fins ara desembocava enmig de la circulació motoritzada de Blasco Ibáñez sense cap seguretat per a la incorporació dels ciclistes).

  Pujar