elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Mitja Marató de València torna a inundar els carrers i aconsegueix un nou rècord del món

La Mitja Marató de València torna a inundar els carrers i aconsegueix un nou rècord del món
  • Milers de corredors recorren els 21 quilòmetres que l'atleta Letesenbet Gidey ha coronat en 1:02:52

MÉS FOTOS
La Mitja Marató de València torna a inundar els carrers i aconsegueix un nou rècord del món - (foto 2)
La Mitja Marató de València torna a inundar els carrers i aconsegueix un nou rècord del món - (foto 3)
La Mitja Marató de València torna a inundar els carrers i aconsegueix un nou rècord del món - (foto 4)
La Mitja Marató de València torna a inundar els carrers i aconsegueix un nou rècord del món - (foto 5)

València recupera un dels emblemes que millor la identifiquen com a ciutat del running. La Mitja Marató València "Trinidad Alfonso" EDP 2021 ha regresat de nou als carrers de la ciutat baix el lema "Makes you faster" després de dos anys sense poder celebrar-se. 12.000 corredors han recorregut els 21 quilòmetres d'aquesta emblemàtica cursa que ha aconseguit un nou rècord de el món de la mà de l'atleta Letesenbet Gidey que ha creuat la meta en 1:02:52.

Aquest rècord és, sens dubte, la millor celebració per a una trenta edició que ha sabut a triomf per a tots els corredors després de tant de temps sense poder gaudir-la per la pandèmia. El guanyador de la cursa ha sigut Abel Kipchumba que, en tan sols 58:06 minuts ha coronat els 21 quilòmetres.

12.000 corredors populars arribats de 87 països diferents, el 79% homes i 21% de dones, componen la major prova d'aquestes característiques a nivell nacional. El 2020 hi havia 20.000 persones inscrites per poder córrer, però, en aquesta edició només s'ha pogut comptar amb un 60% d'aquest cens amb l'objectiu de respectar totes les mesures sanitàries i de seguretat.

El dia ha acompanyat, amb un sol radiant però sense calor i sense una brisa que incomodara als corredors. A més, en pràcticament tot el recorregut hi havia animadors que han impulsat als runners en cada pas.

El 30 Mitja Marató València compta amb un pressupost de 1,6 milions d'euros, dels quals el 45% es cobreix amb l'aportació de la Fundació Trinidad Alfonso, el 32% amb els patrocinadors i el 24% amb les inscripcions. 

Es tanca així un dia deu, d'èxit general i, sobretot, de comprovar un cop més que València és, sens dubte, la capital del running.

Pujar